Kopenhag’da Kürtler ve dostları alanlardaydı

Kopenhag’da alanlara çıkan Kürtler ve dostları, Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin soykırım ve işgal saldırılarını protesto etti.

Nytorv Caddesi’nde gerçekleşen eylem saygı duruşu ile başladı.

FEY-KURD ve Sêvê Kadın Meclisi adına konuşmaların yapılması ardından miting düzenleyicilerinden Kırmızı-Yeşil Birlik Partisi adına konuşan milletvekili Søren Sørengaard, Erdoğan’ın 15 Haziran’da Şengal, Maxmur ve Kandil’de sivilleri uçaklarla bombaladığını söyledi.

Türk devletinin Kürtleri değil, Rojava’daki Hıristiyanları da hedef aldığını belirten Sørengaard, Rojava’da insani yardıma ihtiyaç olduğunu da kaydetti.

Şengal’de Êzidî kadınlara yapılan işkencelere de dikkat çeken Sørengaard, “Bu faşizm artık durmalıdır” dedi.

Barış İnisiyatifi adına konuşan Lizette Larsen, faşizme karşı direnen Grup Yorum üyelerini de selamlayarak, Erdoğan faşist rejimine karşı direnişe çağrı yaptı.

HDP’nin Dostları Derneği adına konuşan Feramuz Acar da “Tek devlet, tek millet, tek din, tek bayrak, tek din ve tek adam DAİŞ’in lideri Erdoğan’dır. Türkiye’de artık demokrasi adına hiçbir şey kalmadı. Erdoğan artık kendi sultanlığını ilan etmiştir. Bu faşizmi durdurmak herkesin görevdir” dedi.

Freedom For Zeynab Jalalian İnisiyatifi ile eylemin düzenleyicilerinden PKAN temsilcisi de bir konuşma yaptı.