KONGRA- GEL, ‘toplumsal inşanın öncü militanı’ Raperîn Amed’i andı

KONGRA- GEL Eş Başkanlık Divanı, 17 Haziran 2022 günü Türk devletinin hava saldırısında şahadete ulaşan kadın özgürlük hareketinin öncülerinden Raperîn Amed’i “saygıyla” anarak, “Toplumsal inşanın öncü militanı” dedi.

Yazılı bir anma mesajı yayınlayan KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, “17 Haziran 2022 günü faşist Türk devletinin hava saldırısında şahadete ulaşan Raperîn Amed arkadaşı şahadetinin 2. yıldönümünde sevgi ve saygı ile anıyoruz. PKK ve PAJK üyesi olarak yürüttüğü 30 yıllık mücadele süreci içinde Kürdistan’ın tüm parçalarında görev yaptı. Son çalışma alanı olan yasama çalışmalarında KONGRA- GEL Eş Başkan yardımcısı olarak Divan’da yer aldı” dedi. 

Mesajda devamla şu ifadeler yer aldı: “Demokratik konfederalizmin dört temel ayağı olan komün, meclis, kooperetif ve akademi sisteminin oluşturulması için yürütülen toplumsal inşa çalışmalarına öncülük etti. Özellikle de toplumsal inşanın başarılı olması için komün ve meclislere gerekli eğitimleri verecek olan akademinin kurumsallaşmasında büyük emeği oldu. 

İçinde bulunduğumuz bu süreçte halk ve Özgürlük Hareketi olarak “Rêber Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyasının başarısına kilitlenmek en temel görevimizdir. Hedefe ulaşmak için özgürlük kampanyası ile demokratik toplumsal inşa çalışmaları mutlaka birlikte yürütülmelidir.

Uluslararası komplocu güçler ve faşist Türk devlet rejimi tarafından oluşturulan İmralı soykırım sisteminin çökertilmesi için, demokratik konfederalizm ve demokratik ulus paradigması çerçevesinde alternatif toplumsal sistemi inşa ediyoruz. Demokratik ulusun boyutlarına göre halkı eğitme ve örgütleme temelinde yürütülen toplumsal sistemin inşa çalışmaları, Özgürlük Mücadelesi’nin en temel hedefidir. 

Raperîn Amed arkadaş yasama faaliyetleri çerçevesinde özellikle de komün ve meclislerde halk eğitim çalışmalarını aşk ve heyecan ile yürüttü. Kadın özgürlüğüne dayalı demokratik ekolojik toplum sisteminin inşasının, Rêber Apo’nun ve halkımızın özgürlüğünün anahtarı olduğunu biliyordu. Bu bilinç ve inançla inşa çalışmalarını yürüttü. KONGRA- GEL Eş Başkanlık Divanı olarak biz de Raperîn arkadaşın toplumsal inşa çalışmalarındaki yaratıcı tarzını esas alacağız.

“Önder Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası ve toplumsal inşa çalışmalarının temel gündem olduğu bu süreçte, Raperîn Amed arkadaşın yokluğu bizim için büyük kayıptır. Anısı önünde saygı ile eğiliyoruz. Yarım kalan çalışmalarını onun istediği gibi tamamlamak bizim için görevdir.

Özgürlük hareketi ve halk olarak başta Raperîn arkadaş olmak üzere tüm şehitlere sözümüzü yineliyoruz. Demokratik toplumsal sistemin inşası ile özgürlük paradigmasını yaşamsal kılarak, Önder Apo’yu ve halkımızı özgürleştirme temelinde şehitlerimizin amaçlarını gerçekleştireceğiz. Tarihte benzeri olmayan bir mücadele ile bunu başarmanın koşulları oluşturuldu. Bu bilinç ve sorumlulukla şehitlerimize ve tarihe yanıt olacağız.”