KON-MED’den alanlara çıkma çağrısı

Türk devletinin Şehba’nın Til Rifet ilçesine yönelik düzenlediği bombardımana tepki göstermeye çağıran KON-MED, “Bugün saat 17:00 itibariyle sokaklara çıkarak, Türk devletinin barbarlığını teşhir ederek kamuoyuna duyurmalıyız” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KON-MED, şunları belirtti: “İşgalci, faşist, çeteci Türk ordusu ve soykırımcı Kürtlerin düşmanı diktatör Erdoğan, Kürtleri katletmeye devam ediyor.

İşgalci ve barbar TC’nin katliamcı çete ordusu Rojava’daki coğrafyanın tamamını işgal etmek, Kürt statüsünü ortadan kaldırmak ve bir bütün olarak Kürt halkını soykırımdan geçirmek istiyor.

Soykırımcı Türk devletinin işgalci ordusu tarafından Tel Rifat ilçesinde yaşayan sivilleri doğrudan hedef alan top atışları vb. silahlarla saldırı sonucu, yaşları 3 ile 15 arasında 8 çocuk olmak üzere 10 kişiyi hunharca katletmiştir.

Bundan önceki saldırılarda da 9 sivil hayatını kaybetmişti. Onlarca sivil de çeşitli yerlerinden ağır bir şekilde yaralanmışlardır.
Bugün saat 17:00 itibariyle sokaklara çıkarak, Türk devletinin barbarlığını teşhir ederek kamuoyuna duyurmalıyız. Dünya kamuoyuna bu tür katliamlara karşı durmaya ve tavır almaya çağırmalıyız.

KON-MED olarak, başta meclislerimiz, birleşenlerimiz olmak üzere, halkımızı ve tüm duyarlı kesimleri bugün saat 17:00’de her yerde ayağa kalkarak eylemlere güçlü katılmaya çağırıyoruz.”