KON-MED: Almanya Newroz'u Frankfurt’ta yapılacak

Almanya Kurdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), 2023 Almanya Merkezi Newroz kutlamasının Frankfurt kentinde yapılacağını açıkladı.

Almanya Kurdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Almanya merkezi Newroz kutlaması 25 Mart 2023 Cumartesi günü Frankfurt şehrinde yapılacaktır. Bu konuda izin vb. çalışmalar tamamlanmıştır. Bu temelde miting programından oluşan kutlama konusunda hazırlık son aşamasına gelmiştir. Newroz tertip komite toplantısı Darmstad'da yapılmış ve hazırlıklar her açıdan gözden geçirilerek tamamlanmıştır" denildi.

'ÖZGÜRLÜK ÖNDERLİK, ÖZGÜR KURDİSTAN'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Kürt ulusal bayramında halkımız Kurdistani renkler ile Newroz alanını doldurmalı, özellikle kadınlar ulusal elbiseleriyle katılmalıdır.
2023 Newroz'unu 'Özgür Önderlik ile Özgür Kurdistan’ın zamanı gelmiştir' şiarı ile gerçekleştireceğiz. Bilindiği gibi Önder APO üzerinde tarihin en büyük soykırım sistemi uygulanmaktadır. Soykırım sistemi ile Kürt halkı iradesiz bırakılarak özgürlükten yoksun yaşama mahkûm edilmektedir. Bu sebeple İmralı tecrit sistemi toplumsallaştırılmaya çalışılmaktadır. Tecrit ve İmralı sistemine karşı en büyük mücadeleyi, yerel, bölgesel ve Küresel düzeyde Önder Apo vermektedir. En büyük savaş ve direniş imralı’da yaşanmakta deyim yerindeyse nefese nefese bir mücadele yürütülmektedir.
Bu temelde, Önder Apo'nun etrafında giderek büyüyen direnişin, çağın zafer Newroz‘u ile birlikte zirveleşerek daha güçlü bir sahiplenme düzeyini ortaya çıkaracağı kesindir. Çağın Zafer Direnişi JIN, JIYAN, AZADÎ sloganı etrafında bugün Kurdistan başta olmak üzere tüm Ortadoğu ve dünyayı sarmış durumdadır. Bu yüzden Newroz tüm halklar için direniş, diriliş ve özgürlük bayramı olmuştur.
KON-MED olarak, merkezi Almanya Newroz kutlaması için federasyonlarımızın, meclislerimizin ve tüm örgütlü yapımız ile birlikte halkımızın şimdiden Newroz çalışmalarına başlayıp büyük bir özveri ve çaba sergileyeceğine inanıyoruz.
Bu temelde, 2023 Newroz baharıyla, 'Özgür Önderlik ve Özgür Kurdistan’ın zamanı gelmiştir' şiarıyla, on binlerce Kurdistanlı Newroz alanını doldurarak özgürlüğünü haykıracaktır."