KON-MED: Şengal'i sahiplenme eylemlerine çağırıyoruz

Almanya'daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Şengal'e yönelik işgal girişimine tepki göstererek, amacın Kürdistan'ın tamamının ilhak edilmesi olduğunu belirtti. KON-MED, 26 Kasım'da her yerde eyleme çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan KON-MED, "Irak hükümeti ve işgalcı TC devleti ile işbirliği yapan KDP üzerinden yürütürek, işgalcı Türki devleti amaçlarına ulaşmak için, dağlık bir bölge olan stratejik öneme sahip Êzîdî´lerin kutsal vari olan Şengal’i işgal edip, kalıcı üs kurmanın ve Kürdistan´ın tamamını ilhak etme peşindedir." dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: "Şengal’e 10 bin civarında asker gönderme hazırlığında olan Irak hükümeti ve düşmanın hizmetine girmiş KDP’nin binlerce kişilik Peşmerge gücünü de Şengal yakınına yığmış olmaları, Kürdistan’ın tamamını işgal etmek isteyen Kürt düşmanı Türk devleti, Misakı Milli dedikleri hayallerinin planını gerçekleştirmek istiyor.

DAİŞ’ın 2014 Ağustos’ta Êzîdî toplumuna yaptığı katliam fermanından sonra kendini özgür ve demokratik bir şekilde yeniden yapılandıran ve kendi kendini yönetme kabıliyetini gösteren Şengal Êzidî Kürt halkını büyük tehlikeler beklemektedir.

Şengal özerk yönetimi, Kürdistan ve diasporadaki Êzidî Kürtlerin, Kürdistanlı kurum aydınlar çağrılar yaptılar. Bu çağrıları dikata almayarak, görmezden gelmeleri Şengal halkının bilgilisi, kararı ve onayı dışında halkımıza dayatmaları, dolayısıyla sömürgeci TC devletin ve işbirlikçilerin yeni bir katliamın önünü açmaktadır. Planın Boyutlarının Şengal, Kürdistan ve bölgeyi derinden etkileyecek işgal harekatı, “Yeni bir katliam fermanının tekrarı olacaktır”

Şengal halkının kadın, yaşlı, çocuk ve genç topraklarını ne pahasına olursa olsun koruyacaklardır. Zorbalıkla, zorla güç kulanılarak, Şengal halkına rağmen gerçekleştirilmek istenen bu işgal soykırımın önünü açmaktadır. Êzidî halkı üzerinde uygulanmak istenen bu yeni işgal fermanına karşı Kürdistan halkı, bölge halkları, yurtdışında yaşayan halkımız ve dostlarımız teyyakuz içinde direnişleri ile Şengal’ı sahiplenerek bu kirli politikalara izin vermemelidir.

Şengal’le başlatılan bu düşmanla yapılan işbirlikçi ihanet planı; Kürdistan’ın tüm parçaları hedefleyen işgalcı Türk devletinin sinsi bir Kürt-Kürdistan düşmanı projesidir. Bu saldırı Kürt halkının tüm değer ve kazanımlarının hedeflendiği bilinmelidir.

KON-MED olarak, başta federasyonlarımızı, meclisler-toplum merkezlerimizi, birleşenlerimizi, bir bütünen halkımızı, sol- sosyalist- devrimcileri, ezilenleri, ötekilenmişleri, devrimcileri, demokratları onurlu insanları ve tüm dostlarımızı, herkesi ortak hareket ederek, 26 Kasım Perşembe günü her yerde yapılacak Şengal’i sahiplenme eylemlerine katılmaya ve katmaya çağırıyoruz."