KOMAW'dan 'deprem' açıklaması: Seferberlik ruhuyla dayanışalım

KOMAW, depremde yaşamını yitirenler için başsağlığı dileyerek, Özveri ve fedakârlık örneği sergilenmeli ve seferberlik ruhu ile büyük bir toplumsal dayanışma ağı örülmelidir" dedi.

Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW), Başur ve Rojhilat'taki büyük kaybın verildiği depreme ilişkin, bugün yazılı açıklama yayımladı.

Yaşamını yitirenler için başsağlığı, yaralılar için acil şifanın dilendiği açıklamada, "Yaşanan depremin acı, kayıp ve yıkımlarını en asgari düzeye indirmenin tek yolu, ele ele vererek dayanışma ve güç birliğimizi oluşturmaktan geçmektedir. Gün, dayanışma ve birlik olma günüdür. Gün, yaralarımızı birlikte sarma günüdür" denildi.

'İNSANLIK VE YURTSEVERLİK GÖREVİMİZ'

KOMAW, açıklamasında şunları da ifade etti:

"Böylesi bir günde paylaşımı esas alarak, depremde zarar gören halkımıza el uzatarak, depremin büyük etkisini azaltabiliriz. Ağır can kaybı ve maddi yıkıma sebep olan, depremde zarar gören insanlarımızın yanında durmak insanlık ve yurtseverlik görevimizdir.

Kürdistan toplumu ve halkı özgürlük ve demokrasi mücadelesi sürecinde çok acılar ve zorluklar yaşayan bir halktır. Kürdistan halkı bu acı ve zorluklara karşı örgütlülük ve dayanışma bilinciyle hareket ederek üstesinden gelen bir halktır.

Depremin yarattığı acı, kayıp ve yıkımlar hepimizin ortak acısıdır. Her birey ve yurtsever halkımız bu ortak acıdan kendisini sorumlu görmelidir.

Şehit ve kayıp Aileleri ve tüm halkımız, kapitalist güçlerden ve faşist zulümdarlardan medet ummadan, Başur ve Rojhilat Kürdistan'da zarar gören halkımızı kucaklamalı ve hiç beklemeden acil harekete geçerek sahiplenmelidir. Tüm insanlık ve dünya karşısında özveri ve fedakârlık örneği sergilemeli ve seferberlik ruhu ile büyük bir toplumsal dayanışma ağı örmelidir."