KOMAW: Çelebi’nin vefatı Kürtler için büyük kayıp

Şehit ve Kayıp Aileleri Derneği (KOMAW), 86 yaşına hayatını kaybeden Rıfat Çelebi için başsağlığı mesajı yayınlayarak, “Kürtler için büyük bir kayıp” dedi.

KOMAW, “Kurdistan Öğrencileri Birliği (YXK) kurucularından şehit Hüseyin Çelebi babası yurtsever, fedakâr, emektar devrimci amcamız Rıfat çelebi bu pazar günü 86 yaşında vefat etmiştir” dedi.

Başsağlığı mesajında devamla şu ifadeler yer aldı:

“Vefatı tüm şehit ailelerini, yurtsever halkımızı ve şehit aile kurumu çalışanları derinden üzmüştür. Apê Rıfat yaşamının son dakikasına kadar Kürt halkının özgürlüğünü esas alarak devrimci bir çalışma yürütmüş ve hiçbir zaman pes etmemiştir.

Avrupa’da uzun yıllar boyunca yaşamına rağmen hiçbir zaman Avrupa yaşamına edepte olmamış, her zaman ülke hasreti ile yaşamış ve bu yolda büyük emekler vermiştir. Yaşadığı sürece birçok ulusal kurumlarda emek vererek ulusal mücadeleye katkı sunmuş ve şehitlerin gösterdiği yolda yürümüş, aynı zamanda kendi çabalarıyla verdiği emeklerle şehitlerin mirasına sahip çıkmıştır.

Daha geçen seçimde, oksijen tüpü ile yaşamını zor şartlarda sürdürmeye çalışırken bile ulusal mücadele çıkarlarını ön planda tutarak, sağlık sorunlarını düşünmeden oy kullanmaya gitmiş, yurtseverlik görevini yerine getirmiştir.

Kürt halkı için büyük bir kayıptır. Kürtler ve özgürlük mücadelesi veren özgürlük savaşçıların kalbinde her zaman yaşayacaktır. Çünkü yaşamı boyunca büyük bedeller vermiştir. Hayali özgür Kurdistan’dı. Bu hayallerin gerçekleşmesi için mücadele vereceğimizin sözünü veriyoruz. Başta ailenin, şehit ailelerinin, yurtsever halkımızın, Kürt Halk Önderi’nin başı sağ olsun. Ruhu şad olsun.”

NÜRNBERG'DE CENAZE TÖRENİ

Kurdistani Halklar Federasyonu (FED-GEL), Rıfat Çelebi için cenaze töreninin 23 Mayıs günü yapılacağını açıkladı.

Açıklamaya göre tören salı günü Nürnberg’de “Forsthaus str. 36” adresindeki Kürt derneğinde saat 13.00’te başlayacak.