Köln’deki Öcalan eylemine saldırı

Almanya’nın Köln kentinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği için Dom kilisesi önünde eylem düzenleniyor.

Eylemde bir konuşma yapan TJK-E aktivisti Yezda Kajîn, “Başkanımızdan haber alana kadar eylemlerimiz sürecek” diyerek, bütün Kürtleri eyleme katılmaya çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaşam koşullarına ilişkin Türk medyasında çıkan haberler ardından KCK’nin çağrısı üzerine Avrupa’nın birçok merkezinde Kürtler protesto eylemlerine başladı. Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Kürtler de tarihi Dom kilisesinin önünde toplanarak, protesto gösterilerine başladı. Saat 18:00’de başlayan eylem Viyan Kadın Meclisi tarafından organize ediliyor. Bir grup Kürdistanlının toplandığı eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Öcalan’a özgürlük”, “Kahrolsun Türk devleti” ve “Katil Erdoğan” sloganları atarak, eylemlerine devam ediyor.

‘HALKIMIZI BURAYA ÇAĞIRIYORUZ’

TJK adına konuşan Yezda Kajîn, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber alınana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirterek, “Dünden beri Türk medyası haberler veriyor. Önderliğimizden haber alana kadar biz eylemde olacağız. Gün, önderliğimize sahip çıkma günüdür. Başta kadınlar olmak üzere bütün halkımızı alanlara çağırıyoruz. Köln’de olan halkımızı buraya çağırıyoruz” çağrısında bulundu.

Kajîn Türk faşistlerinin kendilerine yönelik saldırıda bulunduğunu ve polisin sessiz kaldığını sözlerine ekledi.