Köln’de bugün yapılacak ‘Öcalan’ yürüyüşüne katılım çağrısı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlük talebiyle Almanya’nın Köln kentinde bugün kitlesel bir yürüyüş yapılacak. Almanya Kürt Kadın Hareketi, Kürtleri ve demokratik kesimleri yürüyüşe katılmaya çağırdı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve KCDK-E tarafından başlatılan “Öcalan’a Özgürlük” kampanyası çerçevesinde Köln kentinde bulunan Dom kilisesinin önünde, 7 Ağustos tarihinden bu yana kurulan çadır eylemi yapılıyor.

Kampanya kapsamında, bugün kitlesel bir yürüyüş yapılacak. Almanya Kürt Kadın Hareketi (YJK-E) yaptığı açıklamada, başta kadınlar olmak üzene bütün demokratik kesimleri Öcalan’ın özgürlüğü için eylemler içerisinde olmaya çağırdı.

YJK-E’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Uzun zamandır AKP devleti Önderliğimizin üzerinde baskı uyguluyor. Avrupa’da başlayan bu kampanya önderliğin özgürlüğünü hedef alıyor. Biz de Almanya’da sokaklara çıkarak, önderliğimiz özgürleşene kadar eylemlerde olmalıyız. Bu çerçevede Köln kentinde devam eden çadır eylemi bugün bir yürüyüş ile devam edecektir. Bugün saat 17:00’de DOM kilisesinin önünde yürüyüş başlayacak. Başta kadınlar olmak üzere bütün halkımızı yapılacak yürüyüş ve mitinge katılmaya davet ediyoruz.”