Köln’de açlık greviyle dayanışma eylemi

Almanya’nın Köln kentinde Kürdistanlılar ve dostları, Öcalan’a yönelik tecridin kırılması talebi ile düzenlen açlık grevi direnişçilerinin taleplerini sahiplendi, Türk devletinin, devlet terörünü protesto etti.

Köln ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin karşılanması ve Kuzey Kürdistan’da devam eden devlet terörünü protesto etmek için yürüdü.

Köln Dom Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi hep bir ağızdan “Çocuk katili Erdoğan” sloganını haykırdı.

Miting alanında yapılan konuşmaların ardından açlık grevinde bulunan eylemcilerin fotoğrafları ve onların taleplerini içeren döviz ve pankartlar eşliğinde Nurmarkt’a doğru yürüyüşe geçen kitle, sık sık “Yaşasın Leyla”, “Öcalan’a özgürlük” sloganı attı. Binlerce bildirinin de dağıtıldığı eylemde, Türk devletinin Kürdistan’da halka dönük katliam tehdidi ve gözaltı terörü Almanca konuşmalarla teşhir edilerek, Alman halkını Türk turizmini boykot etme çağrısı yapıldı. Bir saatte yakın süren yürüyüşün ardından Neumarkt Meydanı’na varan kalabalık, yapılan konuşmaların ardından sloganlarla eylemini noktaladı.

Eylemin ardından bir grup MLKP’li genç ise Rudolfplatz’a geçerek açlık grevinde bulunan eylemcilerin taleplerine dikkat çekmek için bilgilendirme çadırı açtı. Gençler çevredekilere eylemleri hakkında bilgilendirme bulundu, bildiri dağıttı.