Köln’de ‘Öcalan’a özgürlük’ yürüyüşü

Almanya'nın Köln kentinde Perşembe günü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğüne kavuşması talebiyle başlayan bilgilendirme çadırı eylemi bugün bir yürüyüş ile sona erdi.

Saat 17:00'da başlayan yürüyüşe NRW’de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları katıldı. Heumark'ta yürüyüşe geçen Kürdistanlılar ellerinde İngilizce ve Almanca "Öcalan'a özgürlük" yazılı dövizler, pankartler ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın iki büyük boy posterini taşıdı.

Köln’de yapılan çadır eyleminde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin açılmasına kısıtlama getirilmesi de 10 dakikalık oturma eylemi ile protesto edildi.

Deutzer Werft’de ise bir miting düzenlendi. FED-MED Eşbaşkanı Engin Seven, AGİF Temsilcisi Şafak Deniz, Rojhilatê Kurdistan'dan kadın aktivist Ronak Rojhilat birer konuşma yaptı.

Engin Seven, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü sürekli gündeme getireceklerini, Türk devletinin Kürt halkına karşı işlediği suçları anlatacaklarını ve bunun için de sürekli eylemlilikler içinde olacaklarını söyledi. Seven, Heftanin direnişini selamlarken, "Gerilla Kürdistan'ın özgürlüğü için son nefesine kadar mücadele ediyor. Biz onların yanındayız" diye konuştu.

Şafak Deniz de Suruç Katliamı'nın 5. yıldönümüne geldiklerini hatırlatarak, Suruç şehitlerini anarak konuşmasına başladı. Deniz, "Onlar bize şunu söylüyor. Faşizme karşı direnin" dedi.

Ronak Rojhilat ise bu eylemin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için yapıldığını ve bunun önemli olduğunu söyledi. Eylem konuşmaların ardından sona erdi.