Köln, Bordeaux ve Marsilya’da işgal protestosu

Almanya’nın Köln, Fransa’nın Bordeaux ile Marsilya kentlerinde işgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği saldırılar protesto edildi.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinen Ciwanên Azad HBF önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, “İşgale izin verme-Nehele” şiarı ile yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş boyunca, “Katil Erdoğan”, “Biji berxwedana Rojava” sloganları atıldı.

Yürüyüşten sonra ise Heuermark’ta bir miting düzenlendi. Mitingde TCŞ adına yapılan konuşmada “Nehele hamlesinin birinci aşamasında Rojava’daki işgale ve katliamlara karşı nehele-izin verme şiarı eylemlerini sürdürüyor” denildi.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de CDKB ve Kadın Meclisi öncülüğünde yüzlerce Kürdistanlının katılımı ile bir protesto eylemi düzenlendi.

Sarı Yeleklilerin de yerini aldığı yürüyüşe yaklaşık bin kişi katıldı. Yürüyüşte dünyadaki kaosun yerel kapitalist yönetimlerle birebir ilgili olduğu belirtildi. Halkların her alanda güçlerini birleştirerek, mücadeleyi sürdürmesi gerektiği dile geldi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Canabiere Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, ABD Konsolosluğu önünden Marsilya Valiliği’ne bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Kuzey Doğu Suriye’nin hava sahasının kapatılması gerektiği dile gelen eylemde “Rojava’da TC katliam yapıyor, ortak olma”, “TC Rojava’da fosforlu kimyasal silah kullanıyor” yazılı pankartlar ile YPG, YPJ, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamaları taşındı.

Eylemde sık sık, “Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan”, “Avrupa bu işgale, katliama sessiz kalma” sloganları atıldı.

Kürdistanlılar ve dostları daha sonra ise bir miting düzenledi. Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde bildiriler okundu ve konuşmalar yapıldı.

Eylem sloganlarla sona erdi.