Kînda Zîn ve Paris Şehitleri için Londra’da anma

Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen Kinda Zin ve Berçem Turcel ile Paris Şehitleri, Londra’da düzenlenen kitlesel bir etkinlik ile anıldı.

Londra Şehit Aileleri Komisyonu, Jiyan Kadın Meclisi ve İngiltere Devrimci Gençlik Hareketi tarafından 2022 yılının farklı tarihlerinde Medya Savunma Alanları'nda şehit düşen Kînda Zîn (Fatma Onur) ve Berçem Turcel (Hibrize Ozdurak) ile 9 Ocak 2013 ve 23 Aralık 2022’de Paris’te katledilen devrimci ve yurtseverler için, KCC binasında bir anma etkinliği gerçekleştirildi.  

Anmaya Kînda Zîn'in ailesi, şehit aileleri ve yüzlerce kişi katılırken, şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı çiçek ve mumlarla süslenmiş geniş bir sahne hazırlandı.  

 Kînda Zîn şahsında tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada Şehit Aileleri Komisyonu temsilcisi Ali Poyraz, KNK Temsilcisi Fikret İgrek, Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Egîd Riha ve Jiyan Kadın Meclisi üyesi Songül Maraş birer konuşma yaptı.  

Kînda Zîn ve Berçem Turcel'in 30 yıllık görkemli bir mücadelenin sahibi oldukları vurgulanan konuşmalarda, "Onlar, mücadele yaşamlarıyla özgürlük tarihinin bir parçası haline geldi. Şehitlerimiz işgalci, barbar, inkarcı ve retçi sistemi alaşağı ederek, onurlu direngen bir halkın dirilişinin sahibi oldular. Şehitlerimizin mücadelesi ile milyonlara ulaşan ve özgürlük çığlığı tüm dünyaya yayılan bir hareket olduk. Şehitlerimizin özgürlük ruhuyla Kurdistan'da yükselen özgürlük isyanı, bugün “Jin jiyan azadî şiarı ile tüm dünyayı etkiler düzeye gelmiştir. Şehitlerimizin önünde saygıyla eğilirken bir kez daha “Şehîd namirin” diyoruz" dedi.  

Konuşmaların ardından Şehit Kînda Zîn ve Paris Şehitleri'ne ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından Müzisyen Mervan şehitlere ithafen kilamlar seslendirdi.