KCDK-E eş başkanları Öcalan’a özgürlük nöbetine katılacak

KCDK-E ve bünyesindeki tüm derneklerin eş başkanları, 25 Haziran günü Strasburg’da Öcalan’a özgürlük nöbetine katılacaklar.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, yaptığı yazılı açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentine başlatılan nöbet eyleminin altıncı yılını, 25 Haziran günü geride bırakacağını hatırlattı.

Öcalan’a özgürlük nöbeti eylemi, 25 Haziran 2012’den beri Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, İşkenceyi Önleme Komitesi ve Avrupa Parlamentosu’nun bulunduğu alanda yapılıyor.

KCDK-E, eyleme ilişkin açıklamasında şunları ifade etti: “Bugüne kadar Avrupa’daki yüzlerce Kürdistanlı, Türkiyeli Asuri, Alevi, Ezidi, kadın ve gençlik kurum temsilcileri ve Avrupalı dostlar, siyasetçiler, sendikacılar, belediye başkanın katıldığı nöbet eyleminin en önemli özelliği ise, belirli bir zaman dilimiyle sınırlı olmamasıdır. Haftanın yedi günü ve hiç ara verilmeden sürdürülen nöbet eylemi, Öcalan’a özgürlük talebinden taviz verilmeyeceğinin ısrarlı bir eylem biçimi olmuştur. Bu Eylem Başkan Apo özgür olana kadar devam edecektir.”

İçinden geçilen sürecin Öcalan üzerindeki tecride karşı mücadele etmek ve özgürlüğünü savunmak hayati bir önemde olduğuna vurgu yapan KCDK-E, “AKP-MHP faşizmi Kürdistan ve Ortadoğu’da savaş ve işgal saldırılarını daha da pervasızlaştırdığı bu dönemde halkların ve inançların eşitliği ve özgürlüğü için Kürt halk önderi Öcalan üzerindeki tecride karşı çıkmak ve özgürlüğü için mücadeleyi yükseltmek ahlaki, insani ve vicdani bir görevdir” dedi.

25 Haziran’da nöbet eylemini devralacaklarını ifade eden KCDK-E şunları ifade etti: “Hem kurumsal, hem ahlaki ve vicdani bir görev olarak gördüğümüz ve 2. Kongremizin kararı olan Rêber APO üzerindeki tercide karşı mücadele ve özgürlüğünü talep etmek için Strasburg’da suren özgürlük nöbetinin yıl dönümü olan 25 Haziran’da KCDK-E eş başkanları, bünyesindeki tüm ülke ve kurumların eş başkanları ve kadın gençlik temsilcileri ile Kürt halk önderi Öcalan’a Özgürlük nöbetini devralacağız.

Yurtsever halkımıza ve dostlarımıza bir kez daha önemle belirtiyoruz ‘Öcalan'a Özgürlük’ temelinde süren nöbet eylemi daha güçlü ve daha kapsayıcı hale getirerek sürdürmeliyiz. Bu temelde halkımızı ve dostlarımızı bir kez daha Başkan Abdullah Öcalan’ın özürlük talebiyle süren bu nöbet eylemine güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz.

Nöbet eyleminin 6 yılı olan 25 Haziran 2018 tarihinde, ülke eş başkan ve kurum temsilcilerimiz bir haftalık nöbet eylemi için Strasburg’a katılarak sahiplenmeyi sürdüreceklerdir. KCDK-E olarak Avrupa’da yaşayan halkımız ve dostlarımız, devrimci, demokrat, aydın, Ermeni, Süryani, Türk, Kürt, Laz, Çerkes herkesi daha güçlü bir biçimde katılma çağrısında bulunuyoruz.”

KCDK-E, 25 Haziran günü eylemi bir basın açıklaması ile başlatacaklar. Basın açıklamasında daha önce Öcalan’a özgürlük için açlık grevi eylemi yapanlar da yer alacak.

27 Haziran günü aynı grup ve dostları saat 11.00’de bir basın toplantısı daha düzenleyecekler. Avrupa parlamenterleri ve Güney Kürdistanlı bazı parlamenterlerin de basın toplantısına katılması bekleniyor.