KCDK-E, Strasbourg'a çağırdı: Rêber Apo'ya özgürlük!

KCDK-E, 23-25 Ocak tarihleri arasında 'Rêber Apo’ya Özgürlük' şiarıyla Strasbourg'da düzenlenecek oturma eylemine güçlü katılım çağrısı yaptı.

KCDK-E eşbaşkanları tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Önder Apo üzerinde mutlak bir tecrit sürdürülerek Kürt halkının iradesi kırılmak isteniyor. Açıkça ortadadır ki Türk devleti yürüttüğü soykırım politikaları ile Türkiye’de demokratik hak ve özgürlüklerinin önünü kapamaktadır" denildi.

'GÖRÜŞME YAPILANA KADAR EYLEMDEYİZ'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"İşkenceyi önlemekle sorumlu CPT hem görevini yapmıyor ve hem de yapılan tüm çağrıları cevapsız bırakmaya ısrarla devam ediyor.
İmralı’daki tüm gelişmeleri takip etmekle sorumlu olan kurum CPT üzerine düşen görevleri yerine getirmemektedir. Kürt halkı ve dostlarının direnişleri sonucu CPT ve Avrupa Konseyi’nin İmralı bir işkence sistemidir ve düzeltilmelidir kararına rağmen düzeltilmediği gibi 22 aydır Rêber Apo’dan hiçbir haber alınamamaktadır. Tüm bunlar CPT, Avrupa Konseyi ve diğer ilgili kurumların sessizlikleri ve kendi görevlerini yapmamalarından kaynaklanmaktadır.

Son olarak CPT İmralı’ya gitmiş olsa da Rêber Apo ile görüşüp görüşmediğini bilmediğimiz gibi sağlığı ve güvenliği konusunda hiçbir bilgi sahibi değiliz. Bu bilinmezliğin sorumlusu CPT ve Avrupa Konseyidir.

Avukatları Rêber Öcalan’la görüşüp kamuoyuna açıklama yapana kadar sahiplenme eylemlerimiz kesintisiz biçimde sürecektir.

Bunun için Avrupa Konseyi oturumlarının olduğu 23-25 Ocak tarihleri arasında Strasbourg’da oturma eylemi yapıyoruz. Amacımız Avrupa Konseyi’nin rolünü oynayarak Türkiye üzerindeki etkisini kullanıp Rêber Öcalan’la avukatlarının görüşmesini sağlamaktır.

Üç günlük eylemimiz eşbaşkanlar, siyasetçiler, sanatçılar, Avrupalı dostlar, Kurdistanlı inanç kurumları ve partilerin temsilcileri, Güç Birliği temsilcilerinin katılımı ile yapılacak, son gün kitlesel bir mitingle sonlanacaktır.

Halkımızı iradesine sahip çıkma temelinde 23-25 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek oturma eylemine aktif katılım sağlayarak katkı sunmaya çağırıyoruz.

Günlük olarak saat 10.00 - 14.00 arasında oturma eylemi yapılacak. Adres: Avenue de l'Europe 67000 Strasbourg."