KCDK-E: Mutlaka oyunuzu kullanın

Seçimlere ilginin olduğunu, ancak kalan sürenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten KCDK-Eşbaşkanı Koç, "Halkımız, bu seçimlerin öneminin idrakiyle mutlaka oyunu kullanmalı" dedi.

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Avrupa’daki bir haftalık oy kullanımını değerlendirdi. Sonuçlarının kendilerinin istediği düzeyde olmadığını ifade eden Koç, "Seçmenlerimiz bu hafta sonuna kadar AKP-MHP faşizmine karşı gidip oylarını kullanmalılar” çağrısında bulundu.

Başta Almanya, Fransa, Avusturya olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da yapılacak seçimler için 7 Haziran’da başlayan oy kullanma işlemi bir haftasını geride bıraktı. Bir çok ülkede ise bu hafta sonu başlıyor. Seçimlere yoğun ilginin olduğunu belirten KCDK-E Eşbaşkanı ve HDP Avrupa Seçim Koordinasyonu Üyesi Yüksel Koç, ancak bütün bu ilgiye rağmen istenilen sonuçları elde edemediklerini söyledi.

OY KULLANMAYAN SEÇMEN KALMAMALI

KCK-E Eşbaşkanı Koç, seçimlerin bir haftayı geride bıraktığını hatırlatarak, şunları paylaştı: "7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerine oranlar katılım yüksek ama bizim istediğimiz düzeyde değil. Şu anda oy kullanılan 7 ülkede de sonuçlar böyle. Onun için seçim komisyonlarımız ‘oy kullanmayan hiçbir seçmen kalmamalı’ sloganıyla seferber olmaya davet ediyor. Bu seçim bizim için kader niteliğindedir. Avrupa oyları da belirleyicidir. O zaman hiç kimse oy kullanmamazlık yapmamalı. Sadece seçim komisyonlarımız değil, bütün HDP seçmenleri 19 Haziran’a kadar birer milletvekili adayı, parti sorumlusu gibi çalışmalı; akrabasını, komşusunu ve dostunu sandığa taşımalı."

İKİ AŞAMALI HIZLI ÇALIŞMA

Bu süre zarfında iki aşamalı çalışmaları gerektiğini kaydeden Eşbaşkan Yüksel Koç, şöyle konuştu: "Bir taraftan sandığa seçmen taşırken diğer taraftan da daha önce AKP ve CHP’ye oy vermiş seçmenleri ikna etmeliyiz. Faşizme ve diktatörlüğe son vermemiz için oylarımızı arttırmalıyız. Alevilerin, Müslümanların ve farklı kesimlerin oylarını HDP ve Selahattin Demirtaş’ta buluşturarak, sonuç almalıyız.”

GEÇERLİ ŞEKİLDE KULLANALIM

Koç, oy kullanmada sorunlar yaşandığına işaret ederek, seçmenlere şu uyarılarda bulundu: "Seçmenlerimiz var olan iki pusulayı da kullanmalı. Birisini kullanıp, diğerini kullanmamak iptale neden olur. Böylece Erdoğan ve AKP'ye hizmet etmiş oluruz. Özellikle heyecana ve strese kapılmadan sakin bir şekilde oyumuzu kullanalım. Bir de bazıları pusula ve zarfları üzerine sevgi işaretleri ve sözcükleri yazıyor. Bilinmeli ki bu tür hareketler oyların aptalına neden oluyor. Lütfen bu tür şeylerden kaçınalım, oylarımızı geçerli bir şekilde kullanalım."

İYİ PARTİ AVRUPA’DA AKP PARTNERİ

AKP’nin HDP görevli ve müşahitlerine zorluklar çıkardığını dile getiren Koç, bazı seçim merkezlerinde İyi Parti ve AKP görevlilerinin birlikte hareket ettiklerini söyledi. Koç, şunları ifade etti: "Arkadaşlarımızın rahat çalışmasını engelliyorlar. Atmosfer çok gergin. Büyük ihtimale bu sorunları bugünden sonra da yaşayacağız. Bunları dirençle aşmaya çalıyoruz. Şu ana kadar 7- 8 böyle dilekçe geldi. Biz de HDP Genel Merkezi üzerinden YSK’ya başvuruyoruz. Örneğin Essen, Köln, Avusturya’nın bazı kentlerinde çıktı. Sandıklarda parti görevlileri dışında YSK’nın tayin ettiği iki memur görevli. Genellikle buradaki imamlar atanıyor. Bunlarda DİTİB imamlarından oluşuyor. Zaten çoğu AKP için çalışıyor. Sandık başkanları da normalde tarafsız olmaları gerekiyor ama maalesef onlar da AKP militanları gibi."

LÜTFEN DOĞRU BİLGİLERE İTİBAR EDİN

Özellikle sosyal medyada çok kirli bilgelerin dolaştığını, AKP trollerinin bunu bilinçli olarak seçmenin kafasını karıştırıp, sandıklara gitmemeyi sağlamaya çalıştığını belirten Koç, şöyle devam etti: "Bizim kurumlardaki arkadaşlarımız da bu tür şeyleri paylaşıyor. Böylece güvensizlik yaratılıyor. Başta bizim kurum yöneticilerimiz olmak üzere bütün arkadaşlardan isteğimiz şudur; bu tür bilgiler geldiği zaman lütfen HDP Avrupa Temsilciliğiyle paylaşınız. Biz de bu bilgileri değerlendirip teyit ettikten sonra bir açıklama yaparız. Yoksa sosyal medyada dolaşan her bilgiyi biz de paylaşmaya kalkışırsak onlara hizmet etmiş oluruz. Onların amacı da zaten budur. Onun için bütün seçmenlere çağrımız; HDP Avrupa Temsilciliği ve Seçim Koordinasyonu'nun yapmadığı hiçbir açıklamayı dikkate almamalılar.”