KCDK-E: Maxmur'daki saldırıdan AKP-MHP sorumlu

KCDK-E, Maxmur'daki saldırıyı kınayarak, uluslararası çevrelere ve halklara çağrı yaptı.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Maxmur Kampı'na dönük saldırıya ilişkin bugün yazılı açıklamada bulundu.

"6 Aralık Çarşamba akşamı Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampı’na yönelik yapılan alçakça saldırı sonucu 3 kişi yaralanmış ve 5 kişi şehit düşmüştür. Saldırıda özellikle Maxmur Öz Savunma Güçleri hedef alınmıştır" diye başlayan açıklamada, "Maxmur Öz Savunma Güçleri bilindiği gibi DAİŞ’in Musul’a saldırılar yaptığında Maxmur halkının güvenliğini sağlamak için kurulmuş, saldırı esnasında öz savunma ile Maxmur’a yönelik saldırıları durdurmuştur" denildi.

'AKP-MHP İTTİFAKI SORUMLU'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"DAİŞ barbarlarına karşı kahramanca savaşan savunma güçlerine yönelik bu saldırı AKP-MHP ittifakı ve diktatör emriyle gerçekleştirilmiştir. Uluslararası kamuoyu önünde gerçekleştirilen bu alçak saldırı karşısında başta Irak yönetimi olmak üzere uluslararası güçlerin sorumluklarını yerine getirmelidir.

Uluslararası kanunlara göre suç teşkil eden mültecilere yapılan bu saldırı insanlık suçudur. Bu alçak saldırı karşısında BM ve diğer uluslararası güçlerin net bir tavır almaları ve saldırıyı kınamalarını bekliyoruz.

Türk devletinin işgalci saldırılarını Kürt halkının kararlı duruşu boşa çıkaracaktır. Direniş büyüterek saldırgan AKP-MHP faşizminin sonu da DAİŞ barbarlarının sonu gibi olacaktır.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

KCDK-E olarak bu alçak saldırıyı kınıyor, dünya halklarını bu barbar çetelerin saldırıları karşısında Kürt halkının yanında omuz omuza olmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz. Maxmur halkının acılarını paylaşıyor, yaralılara acil şifa ve şehitlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz."