KCDK-E işgal saldırılarına karşı alanlara çağırdı

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Türk devletinin Metîna’ya yönelik başlattığı yeni işgal saldırılarına karşı Kürt halkı ve dostlarını alanlara çağırdı.

KCDK-E METÎNA ÇAĞRI

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E, “İşgalci Türk ordusu Metîna’ya helikopter, savaş uçakları, top ve obüslerle eşliğinde işgal saldırısı başlattı” diye hatırlattı.

KCDK-E, “Türk devleti milyonların 31 Mart seçimlerinde ortaya koyduğu duruşa karşı, çöküşe giden iktidarını ayakta tutabilmek için KDP ile birlikte Metîna’ya işgal saldırısı başlatarak Kürt düşmanı yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur” diye ekledi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “İsgal saldırı Kurdistan halkının değerlerini, geleceğini ve tüm kazanımlarını hedeflemektedir. Türk ulus devlet faşizmi ve her dönemin onun sadık işbirlikçisi olarak hareket eden KDP ihanet çizgisinde ısrar etmektedir.

Sömürgeci Türk devleti çökertme planı ile tüm Kurdistan halkının kazanımlarına, değerlerine saldırarak işgal ve katliamlarla sonuç almak istiyor. Kürt halkının direnişi ve özgürlük savaşçılarının mücadelesi bu planları bir bir boşa çıkarmıştır. Türk devletinin tasfiye ve çökertme planı çökmüştür. 

Kurdistan tarihinde hep olduğu gibi bugün de sömürgeci Türk devleti kendi askeri ve işgal gücü ile sonuç alamayacağını gördüğünde işbirlikçi güçler üzerinden sonuç almak istemektedir. Geçmiş tarihimize baktığımızda bir çok direniş işbirlikçiler üzerinden tasfiye edilmiştir.

Soykırımcı Türk devleti mücadele karşısında zorlandığında KDP desteği ile katliamlar yapmış ve mücadele tasfiye edilmek istenmektedir. Kürt halkına acı ve kayıplar yaşatan bu saldırılarda ihanet nedeniyle işgalciler ömürlerini uzatmışlardır. Bu zihniyet Başûr Kurdistan’ında Saddam’ın isteğiyle Kürt halkına büyük kayıplar yaşatmıştır.

20. yüzyılda Kürtler örgütsüz ve birlik olmadıkları için parçalandı ve işbirlikçilerin desteği ile serhildanları yenilgiye uğratıldı. Ancak tarih bize öğretmiştir ki, sömürgeci Türk devleti, işbirlikçi Kürtlere de güvenmemektedir. Tüm işbirlikçileri serhildanların tasfiyesinden sonra onları da katletmişlerdir. Kurdistan halkı örgütlülüğü, mücadelesi ile 21. yüzyılı halkımızın özgürlük yüzyılı yapacak güçte ve bilinçtedir.

Kurdistan halkının mücadelesi karşısında tutunamayan Türk devleti, önce insanlık düşmanı DAİŞ çeteleri ile sonuç almak istedi. Bu çeteler yenilgiye uğrayınca topyekun savaşla sonuç almak istedi ve bununla da başaramayınca işbirlikçi zihniyetle hedefine ulaşmak istemektedir.

Bugün de Medya Savunma Alanlarında Kurdistan halkının onur mücadelesini yürüten gerillaya karşı KDP ile birlikte bir işgal saldırısı başlatılmıştır.  Bu saldırı tüm Kurdistan halkına ve değerlerine karşı yapılmaktadır. Toprağına, değerlerine ve halkına bağlı olan her Kurdistanlı, bu kirli politikalara karşı çıkmayı ulusal bir görev olarak görerek mücadeleyi yükseltmelidir.

Gün, ulusal birlik ruhu ile tüm parçalardaki Kurdistan halkının kazanımlarını korumak ve geleceğini savunmak için Türk devletinin işgal, katliam ve saldırı politikalarına karşı direnişi yükseltme günüdür.

KCDK-E olarak tüm Kurdistan halkını ve aydınlarını; sömürgeci Türk devletinin KDP içindeki işbirlikçi kesimlerle geliştireceği saldırılara karşı Kurdistan halkının geleceğini ve çıkarlarını her şeyin üstünde tutarak, bu kirli politikaları boşa çıkarmak için her yerde sesimizi yükseltmeye çağırıyoruz."