KCDK-E: Haydi sandığa, diktatörlüğü yıkmaya!

Avrupa kentlerinin bazılarında oy verme işlemi başladı. KCDK-E, diktatörlüğe karşı seferberlik ruhuyla sandıklara gitmeye çağırdı.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, bazı ülkelerde oy verme işleminin başlaması üzerine bugün yazılı açıklama yaptı.

KCDK-E'nin açıklamasından öne çıkan kısımlar şöyle:

"7 Haziran sabah 09.00’dan itibaren Almanya, Fransa, ve Avusturya’da başlayacak oy verme işlemi, 19 Haziran akşamına kadar dünyanın her tarafında diğer ülkelerle devam edecektir. 

Her saniyemizi, her dakikamızı ulaştığımız ve ulaşacağımız seçmene odaklayarak hareket etmeliyiz.

'ISRARCI OLURSAK SONUÇ ALIRIZ'

Şunu bilmeliyiz ki moral, motivasyon, emek ve çabada ısrarcı olduğumuz takdirde sonuç alabiliriz. Bu seçimin kader tayin edici olduğunun bilinciyle hareket etmeliyiz. Bu seçimde ya diktatörlük ya da halkların, inançların temsili olan özgürlük ve demokrasi cephesinin kazanacağının bilinciyle hareket ederek; ev ev, esnaf esnaf gezerek, insani ve vicdani anlamda herkesi HDP'ye oy vermeyi ve sandığa taşımayı birinci görevimiz olarak bilmeliyiz. 

Bir oyla her şey değişir şiarı ile 19 Haziran akşamına kadar çalışmalara tüm gücümüzle asılalım. 

'SANDIĞA GÖTÜRÜLMEYEN KALMAMALI'

KCDK-E olarak tüm Kürdistanlılara, Ermeni, Süryani, Türk, Laz, Çerkes, Müslüman, Alevi, Hıristiyan, Asuri, Süryani, kadın, genç, muhalif herkese çağrımız; bu seçimde diktatörlüğü devirmek, Teybet Ana'nın, Cizre, Sur, Efrîn işgalinin; Madımak, Maraş ve Suruç’un Gezi ruhuyla hesabını sormak ve diktatörlüğü durdurmak için oyumuzu kullanmalıyız. 

Benim oyumla bir şey olmaz demek, demokrasi ve Kürt düşmanı Erdoğan’ın politikalarına hizmet etmek demektir. Bu nedenle her birimiz birer Selahattin Demirtaş ve birer milletvekili adayı gibi, bu seçimi kazanmak için ulaşılmayan, gidilmeyen, sandığa götürülmeyen seçmen kalmamalıdır şiarıyla çalışmalıyız.

Herkes tanıdıklarını, akraba ve dostlarını, yaşadığı yerde ve ülkede seferber etme çalışması içine girmelidir."