KCDK-E, Hanau’daki ırkçı saldırıyı kınadı

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Almanya’nın Hanau kentinde düzenlenen ırkçı saldırıyı kınayarak, Avrupa ülkelerini etkili önlem almaya çağırdı.

19 Şubat Çarşamba akşamı Almanya’nın Hanau kentinde göçmenlerin yoğun yaşadığı bir bölgede, 2 nargile bara ırkçı saldırı düzenlendi. Saldırıda 5’i Kürt olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti. 5 kişi de ağır yaralandı.

KCDK-E, “Katliamda hayatını kaybedenlerin çoğunluğu Türk devletinin baskı, saldırı ve ekonomik baskısı altında Almanya’ya göç edenlerden oluşmaktadır” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Bu saldırıların benzerleri Almanya’nın Kassel ve Turgen kentlerinde ırkçı partiler tarafından açık saldırı ve kundaklamalar biçiminde gerçekleşmiştir. Yine daha bundan daha on gün önce Hanau kentinde 10 ırkçı saldırı gerekçesi ile tutuklanmıştı.

Irkçı partiler tarafından bilinçli olarak körüklenen göçmen düşmanı politikalar, başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkeleri bu tür suç örgütlerine karşı gerekli önlemleri almayarak ve hatta çoğu kez yürüttükleri politikalarla bunu teşvik eder duruma düşmektedirler.

Türk devletinin alelacele ırkçı saldırıda katledilenlere sahip çıkma girişimleri tam tamına bir oyundur. Türkiye ve Kürdistanı faşist baskılarla bir cehenneme çeviren Türk devletinin bu girişiminin arkasında kendi ırkçılığını örtme çabası vardır. En az Alman hükümetinin sorumsuzluğu kadar Türk devletinin gerçekleşen bu katliamda katkısı ve sorumluluğu vardır. Bu nedenle faşist Türk devletinin katliama hayatını kaybedenler ve yaralananlar üzerinde propaganda yapmasını kınıyor. O kirli kanlı ellerinizi halkımızın üzerinden çekin diyoruz.

KCDK-E olarak yaptığımız bir çok açıklamada Avrupa ve Alman hükümetlerinin bu konudaki politika ve tedbirleri konusunda eleştiri ve uyarı yaparak önlem almaya çağırmıştık.

Savaş gerçeğini, faşizmi ve faşist baskıları devamlı yaşayan Kürtler olarak bu konuda duyarlı davranarak tepkilerimizi her zaman dile getirdik.

Halklar arası nefreti tırmandıran ırkçı, faşist politikalara geçit vermemek için bu konudaki uyarılarımızı yineliyor, başta Alman hükümeti olmak üzere tüm Avrupa ülkelerini bu konuda daha etkili önlem almaya çağırıyoruz.

KCDK-E olarak bu alçak saldırıyı yapanları ve buna imkan sağlayanları lanetliyor 22 Ocak Cumartesi günü Avrupa’nın bir çok merkezinde gerçekleşecek yürüyüşlerde başta Kürdistanlılar olmak üzere, tüm devrimci, demokrat, aydın Avrupa halklarını aktif katılmaya ve halkların kardeşliğini sokaklarda haykırmaya çağırıyoruz.”