KCDK-E’den Stuttgart’taki yürüyüşe katılım çağrısı

KCDK-E Başkanlık Divanı, Almanya’nın Stuttgart kentinde Ciwanên Azad ve Jinen Ciwanên Azad tarafından organize edilen yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Başkanlık Divanı 2 Aralık günü Almanya’nın Stuttgart kentinde “Serî hilde” sloganı ile düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Ciwanên Azad’ın “Serî hilde” sloganı ile başlattığı eylem ve etkinlik kampanyasının ilk startının 2 Aralık günü Almanya’nın Stuttgart kentinde verildiğine dikkat çeken KCDK-E Başkanlık Divanı, “Kürdistan gençliği, Türk devletinin Kürdistan halkına ve Kürt gençliğine dönük gerçekleştirdiği sistemli katliam ve soykırım politikasına karşı sessiz kalmama, soykırım ve vahşete karşı dik durma, sömürgeciliğe ve asimilasyonu boşa çıkartma, Kürdistan halkı ve başkan Apo’nun fedaileri adına başlatmış olduğu ‘serî hilde’ direnişini Avrupa’da geliştirip, büyütmek ve tüm toplumu bu eksende harekete geçirmek herkesin, hepimizin, her Kürdün, her kadın ve erkeğin olmazsa olmaz görevidir.

Ciwanên Azad’ın öncülüğünde ve bizzat yürütücü iradesi ile 2 Aralık 2017 tarihinde Almanya’nın Stuttgart kentinde yapacağı yürüyüş ve mitinge katılma çağrısında bulunuyoruz. Aynı zamanda başkan Apo’ya sahip çıkma, onu esaretten kurtarma ve özgürleştirme çabası olan ‘serî hilde’ hamlesini büyütmek, herkesin olmazsa olmaz görevdir. Büyük kazanmanın adı olan ‘serî hilde’ hamlesini geliştirmek ve tüm toplumun iradesi haline getirmek Avrupa’da bulunan tüm Kürtlerin ve dostlarının görevidir.

Kürt gençliğine omuz vermek, onun iradesini esas almak, geliştirdiği ve geliştireceği her türlü eylem ve etkinliğe katlımı göstermek yurtsever olmanın gereğidir. Bu temelde bir kez daha 2 Aralık 2017 tarihinde Stuttgart’ta Ciwanên Azad’ın öncülüğünde yapılacak yürüyüş ve mitinge herkesi katılmaya çağırıyoruz.”