KCDK-E’den Rıfat Çelebi için başsağlığı mesajı

Rıfat Çelebi’nin vefatının Kürt halkı için büyük bir kayıp olduğu belirtilen KCDK-E açıklamasında, “Kürt halkı, sürdürdüğü özgürlük mücadelesinde Rıfat Çelebi’yi hep benliklerinde taşıyacak, anılarını ve özlemlerini mutlaka gerçekleştirecektir” denildi.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), PKK’nin öncü kadrolarından Hüseyin Çelebi’nin babası Rıfat Çelebi’nin vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

KCDK-E mesajında şöyle denildi: “Fedakâr, emektar yurtsever-devrimci amcamız Rıfat Çelebi hayata gözlerini kapadı. Yaşamı boyunca Kürt özgürlük mücadelesine kendini adayan, bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan tüm görevleri üstlenen, örnek bir insan olan Rıfat Çelebi, halkımız arasında sayılan ve sevilen bir insandı. Vefatı halkımızı ve ailesini derinden üzmüştür. Devrimci çalışmada pes etmeden ulusal kurumlarda yer alarak Kurdistan’a olan özlemi ile mücadele etmiştir. Yurtdışında yaşadığı sürece birçok çalışmayı üstlenmekle birlikte hayatı hep şehitlerin gösterdiği yolda yürüme temelli olmuştur. Rıfat Çelebi’nin vefatı Kürt halkı için büyük bir kayıptır. Kürt halkı, sürdürdüğü özgürlük mücadelesinde Rıfat Çelebi’yi hep benliklerinde taşıyacak, anılarını ve özlemlerini mutlaka gerçekleştirecektir.”