KCDK-E’den Maxmur halkını sahiplenme çağrısı

Maxmur halkının kuşatmaya karşı onurlu direnişini selamlayan KCDK-E, “Yurtdışında yaşayan halkımızı duyarlı olmaya ve Maxmur halkını sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Irak güçleri tarafından kuşatmaya alınan Maxmur’daki Şehîd Rustem Cûdî Mülteci Kampı’nda yaşayan halkı sahiplenme çağrısı çağrısı yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Türk devleti Kurdistan topraklarında tehdit olmaya devam ediyor. Maxmur kuşatmada!

Hem bölgenin hem Kurdistan’ın gelecek yüzyılını belirleyecek seçim arifesinde AKP-MHP faşist iktidarı yenilgisini zaferle sonuçlandırmak için Kürt soykırımı doğrultusunda saldırılarını gerici devletlerle birlikte sürdürüyor.

Birleşmiş Milletler’in koruması altında olan Şehîd Rustem Mülteci Kampı, işbirlikçi KDP ve Irak hükümetinin saldırısına uğramıştır. Şehîd Rustem Mülteci Kampı’nın çevresini tel örgülerle örerek izolasyon ve soykırım yapmak isteyen Irak hükümeti, 20 Mayıs’tan beri ağır bir tehdit saldırı yapmaktadır.

Tesadüf olmayan bu saldırı, Şehîd Rustem Mülteci Kampı’nda yaşamı zorlaştıran bir noktaya getirmiştir. Kürt halkını bu şekilde kuşatma altına alan bu saldırı, seçim arifesinde diktatör Erdoğan’ı ödüllendirme hedefi gütmektedir.

Halkın başkaldırısı ve tepkilerine rağmen tehlike devam etmekte, Türk devletine göbekten bağlanmış Barzani ailesi ve Irak hükümeti bu kirli plana ortak olmaktadır.

Maxmur halkı bu soykırımcı saldırıya her zaman olduğu gibi canını siper ederek karşı koymaktadır. Maxmur Halk Meclisi öncülüğünde çocuk, kadın, genç ve yaşlı direnmektedir.

KCDK-E olarak, Maxmur halkının soykırıma karşı onurlu direnişini selamlıyor, yurtdışında yaşayan halkımızı duyarlı olmaya ve Maxmur halkını sahiplenmeye çağırıyoruz. Bulunduğumuz her yerde diplomatik yollarla Türk devleti, işbirlikçi KDP ve gerici Irak rejimini teşhir etmeye çağırıyoruz.

Mexmur halkının direnişi soykırımcılara diz çöktürecektir.”