KCDK-E’den 9 Aralık çağrısı: Önceliğimiz Öcalan'ın özgürlüğü

KCDK-E, "Mücadelemizin temel önceliği Başkan Apo’nun sağlığı, güvenliği ve özgürlüğüdür" diyerek, 9 Aralık'taki yürüyüşlere çağırdı.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, yaklaşan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Evrensel Bildirgede belirtilen hak ve özgürlüklere dayalı bir dünya, bir düzenin hâlâ kurulamadığına dikkat çekilen açıklamada, "Irkçılık, cinsiyet ayrımcılığı; dil, din, mezhep ve inançlar üzerindeki baskı sürmektedir. Ülkesi, toprağı gasp edilen ulusların özgürleşme mücadelesi halen sürmektedir. Yaşanan büyük savaşlardan dolayı küresel çapta krizler sürmekte, insanlık barış ve özgürlük için mücadele etmektedir" denildi.

'KAYGI VE ÖFKEMİZ ARTIYOR'

"Kürt sorununu demokratik yolla çözmek yerine, katliam ve jenositle bastırma Türk devletinin temel politikası olmaya devam etmektedir. Sürdürülen savaş ve katliam politikaları sorunları daha da ağırlaştırmaktadır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Rêber Apo üzerindeki tecridi kaldırıp sorunun çözümünü sağlamak yerine ağır bir baskı ve tecrit sürdürülmektedir. Çözümün ve özgürlüğün teminatı Başkan Apo’yu baskı ve tecrit altına alarak çatışma ve çözümsüzlüğü daha da derinleştirmektedir. Uluslararası kurumlar Avrupa Konseyi ve CPT anlaşılmaz bir sessizlik içindedirler. Bu sessizlik ve ikiyüzlülük Kürt halkının ve dostlarının kaygılarını ve öfkesini artırmaktadır.

Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu halklarının umut ışığı olan Önder Apo çelişki ve çatışmanın yerine demokratik ulus paradigmasıyla tüm kimliklerin ve inançların özgür, eşit ortak yaşam çözümü ile bölgeye ve dünyaya istikrarlı ve kalıcı çözümü sunmaktadır. Bu nedenle tekrarlamak gerekiyor ki mücadelemizin temel önceliği Başkan Apo’nun sağlığı, güvenliği ve özgürlüğüdür.

Kürt Halk Önderi Rêber Apo ve Türkiye cezaevlerinde insanlık dışı muamelelerle karşı karşıya olan siyasi tutukluların özgürlüğü için mücadele etmek, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde tüm insan hakları savunucu kurum ve kişilerin görevi olmaktadır."

9 ARALIK'TAKİ YÜRÜYÜŞLERE ÇAĞRI

KCDK-E, açıklamasının sonunda ise şu çağrıyı yaptı: "Almanya, İskandinavya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, Yunanistan, İtalya, Kıbrıs, Kanada, Japonya, Avustralya ve İngiltere’de eyalet veya ülke düzeyinde 9 Aralık'ta Sayın Öcalan’a ve Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük sloganı ile yapılacak yürüyüşlere yurtsever halkımızı, barış ve demokrasiyi savunan demokrat, aydın ve muhalif herkesi katılmaya çağırıyoruz."