KCDK-E: Bayramda paylaşma ve dayanışmayı artıralım

Kurban Bayramı mesajı yayımlayan KCDK-E, "Muhtaç durumda olan halkımızı sahiplenip ulusal birliği ve ortak dayanışma ruhunu güçlendirelim" dedi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, bugün Kurban Bayramı vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

'BAYRAM ARİFESİNDE DE SALDIRAN AKP KAYBEDECEK'

"AKP devleti, katliamcı politikaları bu mübarek Kurban Bayramı gününde de sürmektedir" diye başlayan açıklamada, "DAİŞ zihniyetli AKP, halkımızın inancını ve bayramını kutlamasına müsaade etmediği gibi saldırıları ile bayramlarını da engellemektedir. Sahtekar Erdoğan ve hükûmeti dün olduğu gibi bugün de bayram arifesinde Şengal, Güney Kürdistan ve Rojava olmak üzere tüm Kürdistan'a kirli saldırılarını devam ettirmektedir. Din, ahlak ve hukuk tanımayan diktatör Erdoğan ve AKP devleti halkımızın ve demokrat muhalif kesimlerin direnişi karşısında kaybedecektir" denildi.

'ULUSAL BİRLİK RUHUNU GÜÇLENDİRELİM'

KCDK-E, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

"Bayram vesilesiyle halkımız, bayram ziyaretlerinde bulunarak birbirleriyle maddi ve manevi dayanışmasını büyütmeli, başta Şehba olmak üzere ülkede muhtaç durumda olan halkımızı sahiplenip ulusal birliği ve ortak dayanışma ruhunu güçlendirmelidirler.

Bu bayramın halkımıza ve mazlum insanlığa özgürlük, eşitlik, kardeşlik, demokrasi ve adalet getirmesi dileğiyle, başta Kürt halkının olmak üzere tüm insanlığın bayramını kutluyoruz. Bu bayramın dayanışma ve paylaşımın artmasına vesile olmasını diliyoruz."