KCDK-E: AKP Almanya’da da Kürtlerin ve muhaliflerin ölüm emrini verdi

KCDK-E, "Faşist AKP iktidarı Almanya’da da Kürtlerin ve muhaliflerin ölüm emrini verdi" dedi.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türk devletinin başta Almanya ve Fransa olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde ajan ve çete örgütlenmelerine ilişkin bilgi ve belgeleri KCDK-E, diğer Kurdistanlı kurumlar ve Türkiyeli muhalifler kamuoyu ve ilgili birimlerle pek çok kez paylaşmıştı" denildi.

'ERDOĞAN'DAN ÖLÜM EMRİ ALINDI!'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Alman kamuoyu ve basını bu tehlikeye dikkat çekerken Alman hükümeti ve ilgili birimleri gereğini yapmadıkları için diktatör Erdoğan daha da pervasızlaşarak AKP Milletvekili  Mustafa Açıkgöz üzerinden Almanya’daki Kürtler ve muhalifleri açık açık tehdit etti. Açıkgöz, Almanya’nın Neuss şehrinde yapılan açık toplantıda ölüm emrini verdi.

Mustafa Açıkgöz toplantıda Erdoğan’ın selamlarını sunarak, onun bilgisi dahilinde geldiğini söylemektedir. Kürtler ve muhaliflerin ölum emrini Erdoğan’dan aldığı konuşmanın akışından da açıkça anlaşılmaktadır.    

Almanya hükümetleri, daha önce de Gergerlioğlu, Fatih Sayan ve diğer Türk devletinin ajan ve çeteleriyle ilgili davalarda hukuku tam işletmediği için bugün Mustafa Açıkgöz,  Erdoğan adına Kürtler ve muhaliflerin ölüm emrini verebiliyor.  Alman hükümeti üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediği için diktatör Erdoğan bu kadar rahat bir şekilde çeteleri üzerinden ölüm emirleri vermeye devam ediyor.

Fransa’da gerçekleştirilen ikinci Paris katliamından sonra 23 Aralık 2022’de yaptığımız açıklamada 'Türk devleti, ordusu, polisi ve tüm DAİŞ gibi çete yapılarla Kürt halkının özgürlük mücadelesine karşı topyekûn savaş ve kriminalizasyon politikalarını uluslararası alanlara taşırıyor' demiştik.  

Açıklamamızda Türk devletinin Kürtlere karşı katliam politikalarını Avrupa’ya taşırdığını kamuoyu ile paylaşmış ve başta Almanya ve Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerinde gerekli hukuki, siyasi ve güvenlik tedbirlerinin alınması içinde çağrıda bulunmuştuk.

Buna karşı tedbir almayan hükümetler, Avrupa’da yeni Kürt katliamlarına yol kapı araladıklarını ve Türk devletine cesaret verdiklerini görmelidirler.

'KATLİAMLARA KARŞI HAREKETE GEÇİLMELİ'

Almanya kamuoyu, demokrat ve ilerici kurumlarını; hükümetin, Türk devletinin ajan ve çete örgütlenmelerine kirli siyasi ilişkiler sonucu sessizliğine son vererek,  kendi görevlerini yerine getirmeye, Kürtler başta olmak üzere tüm  muhaliflerin katledilmesinin önüne geçmek için harekete geçmeye çağırıyoruz.

Açıkça yapılan tehditler şayet önlenemezse, Almanya’da Kürtlere ve muhaliflere karşı yaşanacak tüm provokasyon ya da saldırılardan hükümet sorumlu olacaktır. Olası tüm   provokasyon ve saldırı tehditleri hükümetin ve ilgili yapıların sorumluluklarını yerine getirmesiyle engellenebilir.

Özellikle Alman basını ve kamuoyunu;  Türk devletinin cami vb. paravan kurumlar üzerinden oluşturduğu ajan yapılanmalarına duyarlılık göstermeye,  Almanya’da da Paris gibi Kürt ve muhalif katliamların önüne geçilmesi için harekete geçmeye davet ediyoruz."