KCDK-E: Önder Apo'nun özgürlüğü için mücadeleyi üst düzeye çekme zamanı

KCDK-E, "Rêber Apo’nun özgürlüğü için mücadeleyi en üst düzeye çekme zamanıdır" diyerek, 7-9 Aralık'ta CPT’nin önünde nöbet eylemi yapılacağını duyurdu.

KCDK-E tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Faşist Türk devleti, İmralı’dan başlattığı soykırım saldırılarını Bakur, Başur, Rojava, zindanlar ve toplumun bir bütünü üzerine yayarak sonuç almak hedefindedir. Bu nedenle İmralı zindanını kirli savaşın ve soykırım saldırılarının odağı haline getirildi. Rêber Apo’ya karşı geliştirilen, 24 yılı aşkın bir zamandır sürdürülen tecritle Kürt halkının özgürlük yürüyüşü engellenmek isteniyor. Rêber Apo üzerinden başlatılan bu saldırı tüm Kurdistan ve Ortadoğu coğrafyasına yayılarak devam ediyor" denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Rêber Apo’nun direnişiyle karşılaşan soykırım saldırıları Kurdistan halkının seferberliğiyle büyük oranda boşa çıkarılmıştır. Ancak uluslararası güçlerin sessizliği ve çıkarları gereği Türk devletine sundukları katkıları nedeniyle Rêber Apo üzerinde süren tecrit ağırlaştırılarak devam etmektedir.
Milyonların gözü kulağı İmralı’dadır. Kürt halkı ve dostları İmralı’da yaşananları bilmek istemektedir.

Kaygılarımız en üst sınıra varmış durumdadır.
29 Kasım günü Asrın Hukuk Bürosu’nun yaptığı açıklama ve CPT heyetinin Reber Apo ile görüşmediğinin ortaya çıkması sağlığı ve güvenliği ile ilgili endişelerimiz artırmıştır. 'Önder Apo’nun CPT ile görüşmeye çıkmadığı' söyleminin arkasında yatan başka bir gerçeğin olma ihtimali yüksektir.
CPT konuyla ilgili yeterli bir açıklama yapmadıkça, Kürt halkı yapılan açıklamalara ikna olmadıkça ortada ciddi ve endişe duyulacak bir durum bulunmaktadır. Bu nedenle Rêber Apo’nun sağlığı ve güvenliği ile ilgili ciddi endişelerimiz en üst düzeyde sürmektedir.
21 aydır tam bir bilinmezlik ve belirsizlik söz konusudur. Mutlak tecritle birlikte mutlak görüş yasağına dönüştürülmüştür. Uluslararası bir komployla rehin tutulan Rêber Apo’yu tecrit altında tutan faşist Türk devleti olsa da uygulatanlar uluslararası güçlerdir. Bu nedenle CPT’nin bağlı olduğu kurumlar, AK, AK bakanlar Komitesi, AİHM ve AB tecride son verilmesi konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek zorundadır.
Demokrasi, insan hakları ve evrensel ilkeleri koruduklarını söyleyen ve bununla övünen Avrupa devletlerinin artık çözümü dayatan bu tecridin son bulması için harekete geçmesi gerekmektedir.

'SEFERBERLİK ZAMANI'

An seferberlik anı, zaman Reber Apo’nun özgürlüğü için mücadeleyi en üst düzeye çekme zamanıdır.

Bu nedenle Rêber Apo’dan haber alıncaya kadar ara vermeden, etkili ve sonuç alıcı bir mücadele ruhuyla seferber olma zamanıdır.

7-9 Aralık 2022 günü CPT’nin önünde yapılacak basın açıklamasıyla 3 günlük bir nöbet eylemi yapılacaktır.

Nöbet eylemi, 7 Aralık 2022 Çarşamba günü basın açıklamasıyla saat 10:00’da Strasbourg’ta başlayacaktır."