KCDK-E 8 Mart’ı kutladı, alanlara çağırdı

Avrupa’da Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak, alanlara çağırdı.

Yazılı bir mesaj yayınlayan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, “Rojava’da, Şengal’de, Kuzey Kürdistan’da özgür bir yaşamı kurmak için her şeyi göze alan, kahramanca mücadele eden ve imkansızın mümkün olabileceğini gösteren Kürdistan kadınlarını ve dünya çapında direnişin öncülüğünü yapan kadınlara kutlu olsun 8 Mart” dedi.

Dünyanın bu yıl 8 Mart’a iki cephede kıyasıya bir mücadelenin sürdüğü, savaş ve kaos içerisinde girdiğine dikkat çeken KCDK-E, “Erkek egemen iktidarı temsil eden kapitalizm, iktidar, tekçilik ve faşizm ile özgürlük, kadın, ekoloji ve barış isteyen milyonların kıyasıya çatışması içinde giriyoruz 8 Mart’a” diye ekledi.

Mesajda devamla şu ifadeler yer aldı: “Haksızlıklara karşı mücadele eden, örgütlenen toplumlar kapitalizmin tüm kötülüklerin, savaşların ve üreyen hastalıkların sorumlusu olduğu bilincinde olan kadınlar insanlığın özgürleştirilmesi mücadelesinin öncülüğünü vermektedirler.

Halkları ve toplumları bir birbirine kırdıran uluslararası güçler kültür ve inanç kimliklerini kabul etmeyen, cinsiyet ayrımcılığını körükleyen rejimlerle şiddetle saldırmaktadır. Katil faşist diktatör, kadın düşmanı Erdoğan bunlardan birisidir. Tek tipçi, cinsiyetçi bir yaşam dayatmasıyla direnen herkesi baskı ve zulümle yok etmek istemektedir. En çokta kadınları hedef alarak sindirmek peşindedir.

8 Mart tüm zamanlara yayılmış olan en büyük kadın direniş ve mücadelesidir. 8 Mart’ta artık kendini DAİŞ barbar çetelerine karşı kahramanca mücadele veren Kuzey Doğu Suriye’de ki kadınların onurlu mücadelesiyle zirveleşerek büyümüştür.

KCDK-E olarak kadının içinde yer aldığı, öncülük ettiği özgürlük mücadelesi insanlığı kurtararak mutlaka başarı kazanacaktır. İnsanlık tarihi kadının toplumda yarattığı değişim ve dönüşümün örnekleriyle doludur.

Kapitalizm öldürür, kadın yaşatır. Kadın, yaşamın tehlikede olduğu, hayatın yaşanılmaz hale getirildiği savaşlara, katliamlara, cinayetlere, yoksulluğa ve her türlü baskıya karşı tek kurtuluştur.

8 Mart’a girerken yaşamı uğruna ölecek kadar seven ve mücadele eden tüm kadınların yükselen mücadelesi katılarak, büyüterek zirveleştirelim.

Direnişin sembolleri olan kadın Leyla Qasimlar, Zilanlar, Arin Mirkanlar, Beseler, Asiye Yüksel ve Taybet analar toplumsallaşan kadın direnişi ve 8 Mart’ın sembolleridir.

KCDK-E olarak özgür bir yaşam için mücadele eden tüm kadınların şahsında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlar, özgür bir yaşamın ve tüm ezilenlerin bulunduğu birlikte yaşadığı bir dünya için mücadele alanlarına akalım diyoruz.”