Katalan Parlamentosu’nda İmralı'daki tecridi dile getirdi

Katalonya Parlamentosu’nda konuşan Montserrat Vinyets Pages, CPT'nin Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride müdahale etmesini istedi, “Sorumluluk ve demokrasi adına Sayın Öcalan'ın ve tüm Kürt siyasi tutsakların derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan mutlak tecride karşı görüşmek üzere İstanbul'da iki günlük ziyaretlerde bulunan Uluslararası Parlamenterler Heyeti, bugün ülkelerine geri döndü.

“Kürt Sorununa Çözüm ve Tecrit’e Karşı Uluslararası Parlamenterler Heyeti" arasında Alman Sol Parti Temsilcisi Konstanze Kriese; EFA (Avrupa Özgür İttifakı) Başkanı Maria Lorena Lopez De Lacalle; İsveç Sol Parti ve Sol Forum Temsilcisi Ann Jessica Theresa Karlqvist, İspanya Ulusal Meclisi Senatörü Josu Estarrona Elizondo, Bask Ülkesinden Eh Bildu; Katalonya Parlamentosu (CUP) Üyesi Montserrat Vinyets Pages, İtaatkar Olmayan Fransa Parti Grubu Senatörü Ségoléne Amiot; İtaatkar Olmayan Fransa Parti Grubu Danışmanı Clément Evans; ve Norveç Kızıl Partisi Üyesi Hege Bae Nyholt bulunuyordu.

Heyet üyelerinden Katalonya Parlamentosu (CUP) Üyesi Montserrat Vinyets Pages, İstanbul'dan dönüşünde Katalonya Parlamentosu’nda yapılan oturumu fırsat bilerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan soykırım sistemi hakkında söz aldı.

Şubat ayının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tecrit hapsine alınışının 25. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Montserrat Vinyets Pages, İstanbul’da Abdullah Öcalan’ın avukatları ve Türkiye'de insan hakları için mücadele eden diğer sivil toplum kuruluşlarıyla görüştüklerini ifade etti.

CUP Üyesi, İmralı tecridi ile ilgili şunları söyledi: “3 yıldır kendisinden haber alınamıyor. Herhangi bir bilgi, Hiçbir şey! Ancak işkence sayılabilecek bir durum. Bu nedenle bugün onun tutuklanmasının 25. yıl dönümünde sesimizi duyurmak için buradayız. Avrupa Konseyi İşkenceyle Mücadele Komitesi'nin (CPT) müdahalesini talep etmek... Sorumluluk ve demokrasi adına Sayın Öcalan'ın ve tüm Kürt siyasi tutsakların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”