Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Kartal: Seçimlerde AKP-MHP faşizmini çökertebiliriz

İsveç'in Örebro ilinde HDP ile dayanışma amacıyla gecede bir konuşma yapan KONGRA-GEL Eş Başkanı Remzi Kartal, 24 Haziran seçimlerinin iyi değerlendirilmesi durumunda AKP-MHP faşizminin çökertilebileceğini söyledi.

İsveç’in Örebro kentinde düzenlenen etkinlikte konuşan KONGRA-GEL Eş Başkanı Remzi Kartal, Kürt siyasetine yönelik soykırım saldırılarına dikkat çekti.

HDP'nin rehin tutulan eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bazı milletvekilleri ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın cezaevinde ağır tecrit koşullarında tutulduğu koşullarda yapılacak 24 Haziran seçimlerin Kürt ve ezilen sınıflar için taşıdığı öneme şu cümlelerle dikkat çekti:

ÖZGÜRLÜK KAHRAMANLARI VE BEDEL ÖDEYENLERİN GÖZLERİ BU SEÇİMDE

“Özgürlük mücadelesinin bütün kahramanları ve bedel ödeyenlerin gözleri bu seçimdedir. Kürtlere karşı özel konseptin ve savaşın yürütüldüğü süreçte yapılacak seçimde nasıl cevap vereceğimiz çok önemlidir. Acaba bu konsepte cevap verebilecek miyiz, yerle bir edebilecek miyiz? Erdoğan her şeyi seferber ediyor. Amaçları HDP'yi barajın altında bırakmak. Eğer HDP baraj altında kalırsa Erdoğan iktidarını sağlamlaştırır. Ama HDP barajı geçerse Erdoğan çeteleriyle beraber neye uğrayacağını biliyor. Bu nedenle tüm gücüyle HDP ve yurtseverlere yöneliyor.”

Erdoğan'ın devletin tüm kurumlarını denetimi altına aldığını, her türlü olumsuzluğu devletin kurumlarını kullanarak yaptığına dikkat çeken Kartal, tüm Kürdistanlılar ve demokratik güçlerin bunun farkında olmaları ve Erdoğan'ın ülke için ne kadar tehlikeli bir oyun oynadığının bilincinde olmaları gerektiğini söyledi.

Kürdistanlılar ve dostlarının bu gerçekleri göz önüne alarak hareket etmeleri gerektiğinin altını çizen Kartal, 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra yapılan seçimlerden sonra gelişen süreci tahlil etti. Sürecin bu aşamaya gelmesinde CHP ve MHP'nin suç ve günahlarının büyük olduğunu dikkat çekti.

HÜKÜMET EKONOMİK VE SİYASİ YIKIM YAŞIYOR

Tüm Kürdistanlıların Erdoğan'ın devlet gücünü kullanarak Kürt Halkına karşı başlattığı yıkım ve savaşın boyutlarının farkında olmaları gerektiğini söyleyen Kartal, “Aslında hükümet bir yıkım yaşıyor. Gerek ekonomik gerekse de siyasi olarak bir yıkım içindedir.  Bu çöküş Türkiye halklarına özellikle de halkınıza karşı takındığı pervasızlıktan kaynaklanıyor” dedi.

Erdoğan ve Bahçeli'nin HDP'yi baraj altında bırakabilmek için her şeyi yaptıklarını ve ancak HDP'yi baraj altında bırakabilirlerse iktidarlarını sürdürebileceklerinin farkında olduğunu söyleyen Kartal, Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin HDP barajı geçemediği takdirde kendilerinin büyük bir hezimete uğrayacaklarının farkında olmaları gerektiğini söyledi.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ TARİHİ BİR FIRSAT

Kartal, 24 Haziran seçimlerinin Kürt Halkı ve dostları açısından tarihi bir fırsat olduğunu ve bunu değerlendirmek için olağanüstü bir çaba göstermeleri gerektiğini belirterek “Erdoğan'ı çökertebiliriz. Faşizmi, MHP'yi çökertebiliriz. Bunun tek şartı halkı sandığa götürmek ve büyük bir başarı kazanmak. Bir kez daha 7 Haziran'ı yaşamamız gerekiyor. 24 Haziran seçimleri 7 Haziran'dan daha önemli” dedi.

Kartal, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına büyük sorumluluklar düştükleri bilinciyle hareket etmeleri ve AKP-MHP faşizmini boğmak için seferber olmaları çağrısı yaptı.