Karadenizli Akın: HDP Türkiye partisidir

Avrupa'daki seçim çalışmalarında yer alan HDP Stuttgart Seçim Platform üyesi Necati Akın, HDP'nin herkesi hitap eden bir Türkiye partisi olduğunu belirtti.

Almanya'da faaliyet yürüten HDP Stuttgart Seçim Platform üyesi Necati Akın, 2015 seçimlerinden bu yana HDP Stuttgart seçim çalışmalarında aktif olarak yer alıyor. Karadenizli olan Akın, "Karadenizli hemşerilerim mutlaka HDP’ye oy vermeliler" diye çağrıda bulundu.

HDP'nin herkese hitap eden bir parti olduğunu söyleyen Akın, "HDP benim için Türkiye Partisi! Türkiye'nin her bölgesine ve herkese hitap eden bir Parti. Azınlıkların çeşitli dini etnik kökenlerin, ezilenlerin yoksulların partisi! Bu anlamda Türkiye halklarının Cumhurbaşkanlık seçimlerinde Selahattin Demirtaş’a, milletvekilli seçimlerinde de HDP’ye oy vermelerini talep ediyorum" diye konuştu.

DEMİRTAŞ'IN MEKTUBU POSTA KUTULARINA BIRAKILDI

Stuttgart'ta seçim çalışmalarına aktif bir şekilde katılan Akın, birçok kez Demirtaş'ın seçmene yolladığı mektubunu bildiri haline getirerek dağıttıklarını belirtti. Stuttgart'taki seçim çalışmalarını değerlendiren Akın şunları aktardı: "Stuttgart bölgesindeki seçim çalışmalarını bir miting ile başlattık. Bu mitingin ardından Selahattin Demirtaş'ın parti çalışanlarına yönelik yazdığı mektubu bildiri haline getirip Stuttgart ve çevresinde ev ev dolaşarak posta kutularına attık. Ve bunun çalışmaları halen devam ediyor."

ERDOĞAN'IN YENİLECEĞİNE DAİR BİR UMUT IŞIĞI DOĞDU

2015 Seçimlerinden bu yana Stuttgart'ta konsoloslukta HDP'nin seçim güvenliğinin sorumluluğunu alan Akın, bu yıl ki, çalışmalarında hedeflerini şöyle dile getirdi: "Tabi ki bu seçimde de HDP oylarını yükseltmek ve mümkünse Avrupa rekorlarını kırmak için olan gücümüzle çalışmaktayız. Bütün arkadaşlar da bu enerjiyle çalışıyor. Gecen seçimlerden Konsoloslukta içeride görev yapan biriyim. Orada bugüne kadar müşahitlik işlerini diğer arkadaşlarla organize ettik. Bu senede bunu organize ediyorum. Seçim boyunca hafta içi 14 sandıkta hafta sonu 20 sandık kurulacak. Her sandığa bir müşahit verilmesi gerekiyor. 160-180 müşahide ihtiyacımız var, ama şu an bizim elimizde 120 civarında müşahitlik yapacak arkadaşlarımız var. Şu an itibariyle arkadaşlarımız hazır. Hem Türkiye'de hem burada Erdoğan'ın yenileceğine dair bir umut ışığı doğdu. Önümüzdeki dönemlerden umutluyum."

'HDP'Yİ YALNIZ BIRAKMAYIN'

Bir Karadenizli olan Necati Akın, Karadenizlilere HDP’yi yalnız bırakmamaları konusunda çağrıda bulundu. Akın yaptığı çağrıda şunları dile getirdi: "HDP sadece Kürtlerin partisi değil bu parti Türkiye partisidir. Türkiye toplumunda kim varsa, dini etnik, kimlik olarak hepsini bağrında toplamaya çalışan bir parti! Doğal olarak Karadenizliler bunun bir parçası. Karadenizli hemşerilerime mutlaka HDP’ye oy verip Türkiye'nin kaderlerini değiştirmede rol oynamalarını istiyorum. Bu aynı zamanda Karadenizlilerin üzerinde bir yük olarak da duruyor. Çünkü uzun bir dönem Karadeniz topluma hep kötü yansıyan olaylarla adını duyurdu. Bunu kırmak Karadenizlilerin elinde, bunu kırmak için Karadenizliler var gücüyle çalışmalı ve Erdoğan diktatörlüğüne, dur ve TAMAM demede rollerini oynamalılar."