YJA Star gerillası Ruhal Amûdê için Linz'de taziye

Haziran ayında Gabar'da şehit düşen YJA Star gerillası Ruhal Amûdê (Rihan Muhammed), Avusturya'nın Linz kentinde anıldı.

Linz Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde yapılan taziyeye gerillanın abisi ve PYD Avusturya Temsilcisi Agire Kobane de katıldı.

Ruhal Amûdê, 13 Haziran günü işgalci Türk devletinin Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesindeki Çirav alanında başlattığı operasyon sırasında iki arkadaşı ile birlikte şehit düşmüştü.

Şehit gerillanın abisi, Türk devletinin 24 saat Kürdistan'ın dört parçasındaki Kürtleri yok etmek üzerine çaba sarf ettiğini söylerken şunları ifade etti:

"Düşman Kürt özgürlük mücadelesini kırmak ve yenmek için sivil veya gerilla olsun, her türlü akla gelmeyecek yöntemlerle saldırıyor. Önderimizi İmralı’da tutuyor, Kürtlere, siyasetçilere saldırıyor, helikopterlerden atıyor. Ancak gerilla bunların hesabını sormaktadır ve canları pahasına onurlu bir şekilde savaşmaktadırlar. Kardeşim de bu mücadeleye katılarak kahramanca savaştı ve şehit oldu. Bu özgürlük mücadelemiz Önder Apo özgür olana dek, Kürdistan düşmanlardan temizlenene dek devam edecektir."