HPG gerillaları Munzur ve Botan Suttutgar'da anıldı

Medya Savunma Alanları'na dönük bombardımanda şehit düşen HPG gerillaları Lecwan Munzur ve Çektar Botan için Stuttgart'ta anma etkinliği düzenlendi.

Türk ordusunun 2016 Haziran ayında Medya Savunma Alanları'na dönük bombardımanında şehit düşen Adil Sünger (Lecwan Munzur) ve Ruhat Tabak (Çektar Botan) Almanya’nın Stuttgart kentinde anıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı anmada, şehit Ruhat Tabak'ın babası Şükrü Tabak, Şehit aileleri adına Remzi Özbey ve Alman aktivist Ciwanên Azad adına birer konuşma yaptı. Çok ağır bir süreçten geçtiklerini belirten Remzi Özbey, acımaz bir düşmanla mücadele ettiklerine değindi. 

DERİN İZLER BIRAKIP GİTTİLER...

Kürdistan'ın 4 parçasında hala zulüm ve savaşın devam ettiğine belirten şehit Ruhat Tabak'ın babası Şükrü Tabak, "Zulüm karşısında mücadele eden halklar en değerli varlıklarını yitirdi. Herkes payına düşeni yaptı. Bizim payımıza da en değerlilerimiz olan evlatlarımızı vermek düştü. Duygularımı ifade etmem çok zor. Şunu belirtmeden geçemeyeceğim, geçen bir arkadaşım bana dedi ki, evet onlar gittiler ama çok derin iz bıraktılar. Çok doğru söyledi ama sadece derin iz bırakmadılar aynı zamanda derin yaralar da bıraktılar. Ama bütün bunlara rağmen partisine halkına, şehitlerine ve yoldaşlarına sahip çıkması acımızı bir nebze olsa da hafifletiyor" diye konuştu.

'DİLERİM BU SEÇİM DEMOKRATİK ZEMİNİN YARATILMASINA VESİLE OLUR'

Şehitlerin anısına bağlı kalmak, mücadelelerini yaşatmak ve onların özgürlük sevdasını gerçekleştirmek için herkese görev düştüğünü kaydeden Şükrü Tabak, "Önümüzde bir seçim var, Avrupa'daki insanlarımız bir şekilde kendi tercihlerini yaptı. Herkes kendi çapında bir emek sarf etti. Umarım ve dilerim ki bu seçim ceberut devlet sisteminin, kurumlaşmaya giden faşizmin ortadan kaldırılmasına, demokratik bir zeminin yaratılmasına vesile olur. Bizlerde ancak bu şekilde onların anısına bağlı olacağız" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından şehitlerin yaşamına dair kesitlerden oluşan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma şehitler için verilen yemeğin ardından sona erdi.