Hollanda ve Almanya'da '15 Ağustos' kutlamaları

Avrupa kentlerinde 15 Ağustos Diriliş Bayramı kutlamaları sürüyor. Hollanda ile Almanya'daki kutlamalarda, özgür ve eşit bir yaşam için mücadeleye sahip çıkma çağrısı yapıldı.

AMSTERDAM

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından, yüzü aşkın kişinin katılımıyla 15 Ağustos kutlaması yapıldı.

Saygı duruşunun ardından konuşan Ciya Wan, "Komutan Egid'in şahsında bütün şehitlere bağlılığı, ancak onların amaçlarını yerine getirmekle sağlayabiliriz. Kürdistan Özgürlük Hareketinin sürdürdüğü savaş sonuç alıcı bir noktada. Başta Kürtler olmak üzere bölgede yaşayan bütün halklar özgür, eşit, adil bir yaşam için bu mücadeleye sahip çıkmalı" dedi.

Kutlamada müzikler eşliğinde halay çekildi.

SIEGBURG

Almanya'nın Bonn,Troisdorf, Siegburg, Meckenheim ve Euskirchen kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları da 15 Ağustos'u kutladı.

Siegburg Agrerbrücke'de yapılan etkinliği, Bonn,Troisdorf, Meckenheim, Euskirchen Halk ve Kadın Meclisleri ortak organize etti.

Etkinlik saygı duruşu ile başladı. Eş başkanlar, alandaki PYD temsilcileri ve kurum temsilcilerinin  halkın bayramını kutlama mesajlarından sonra Siyasetçi Sinan Dersim bir konuşma yaptı.

Dersim, halkın bayramını kutladı ve 15 Ağustos'un Özgürlük Mücadelesinde ilk olmasının taşıdığı anlam üzerinde durdu. 15 Ağustos'un Ortadoğu devriminde belirleyici olduğuna dikkat çeken Dersim, Kürtleri soykırım tehdidine karşı ulusal birliğini sağlamaya çağırdı.

PKK Yürütme Kurulu Üyesi Murat Karayılan'ın 15 Ağustos ile ilgili konuşmasının yer aldığı sinevizyon gösterimi sonrası Koma Rojava'dan Ayda, Yusuf  ve Hasan'ın stranları eşliğinde halk halaylarla kutlama etkinliğini sürdürdü.