Hildesheim’da 6 aylık çadır eylemi başlatıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve açlık grevcileriyle dayanışmak için, Almanya’nın Hildesheim kentinde 6 aylık çadır eylemi başladı.

Hildesheim Şehit Meryem Kadın Komünü öncülüğünde Pazartesi günü başlatılan çadır eylemine, Salzgitter bölgesinden Kürt kadın kurumları da destek verdi.

Kent merkezinde kurulan çadırın çevresinde tecride ve açlık grevlerine dikkat çeken bildiriler dağıtıldı.

Eylemciler, açlık grevleri sırasında fedai eylemi yapan direnişçilerin afişlerini taşırken, çadırın iki tarafına “Açlık grevinden fedakarlığa, Abdullah Öcalan özlerindeki mutlak tecrit sonlandırılmalı” ve “Açlık grevinden özgürlüğe” yazılı pankartlar asıldı.

Şehit Meryem Kadın Komünü Hildesheim eş sözcüsü Xeco Donma, eylem sırasında yaptığı açıklamada, “Bugün burada yaptığımız eylemin amacı, tecridi kırmaktır” dedi.

Tecrit kırılana kadar biz eylemlerini her gün sürdüreceklerini beliren Donma, Avrupa’daki Kürtleri de her gün eylemde olmaya çağırdı.

Donma, başta İşkenceyi Önleme Komitesi CPT olmak üzere Avrupa kurumları ve hükümetlerini de sessizliğini bozmaya çağırırken, bu sessizliğin Erdoğan’a destek anlamına geldiği tepkisinde bulundu.

Donma, “Tecridin kaldırılması için CPT’nin yetkisi var ve artık rolünü oynaması gerekiyor” dedi.

Eylemin tertip komitesi de altı ay boyunca her hafta Pazartesi’den Cuma gününe kadar saat 17-19 arasında kent merkezindeki Jakobi kilisesi önünde eylemin yapılacağını açıkladı.