Hessen’deki Kürtler ve dostları 3. gün Mannheim’deydi-YENİLENDİ

FCDK-KAWA’nın düzenlediği üç günlük yürüyüşün bugünkü durağı olan Mannheim’de, tecridin sonlandırılması, PKK yasağının kaldırılması, Kürtlerin kriminalize edilmemesi, Türkiye’ye silah satışlarının sonlandırılması istendi.

FCDK-KAWA öncülüğünde Almanya’nın Frankfurt kentinde start alan ve dün Darmstadt’ta devam eden 3 günlük yürüyüşün bugünkü durağı Mannheim oldu. 

Mannheim Rojava ile Dayanışma Komitesi, Mannheim Ludwigshafen Kürt Kültür Merkezi’nin çağrısıyla Wasserturm’da bir araya gelen Kurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması ve özgürlüğünün sağlanmasını, PKK yasağının kaldırılmasını, Kürtlerin ve eylemlerinin kriminalize edilmemesini; Kurdistan’da işgal saldırılarına, Türk devletine silah satışlarına ve HDP üzerindeki baskı ve tehditlere son verilmesini istedi.

Yürüyüş, Die Linke adına Roland Schuster'in açılış konuşması ile başladı. Halkın  yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş boyunca Türkçe, Kürtçe ve Almanca sloganlar atıldı.

Mitinge Die Linke Milletvekili Gökay Akbulut ve parti temsilcileri, MLPD temsilcileri  “Rojava'dan elinizi çekin” pankartıyla, Mannheim ve çevresinde faaliyet yürüten antifaşist kurumlar bayrak ve dövizleriyle, Omas Gegen Rechts flama ve tişörtleri ile katıldı. 

Wasserturm'dan başlayan yürüyüş Altemessplatz'a kadar devam etti.

Altemessplatz'da Roland Schuster, Milletvekili Gökay Akbulut birer konuşma yaparak Rojava ve Başûrê Kurdistan’daki işgal saldırılarına dikkat çekerek, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye silah satışını kınadı.

Miting ve yürüyüş boyunca, “PKK Yasağı Kaldırılsın”, “Abdullah Öcalan'a Özgürlük” , “Hoch die Internationale Solidaritat”, “Bijî Serok Apo”, “Bijî Rojava” sloganları atıldı. Mitingin sonlarına doğru polisin katılımcılardan birkaç kişiyi gözaltına alması tepki çekerken, konuşmacılar tarafından da kınandı.

Miting, Mannheim'lı müzisyen Bernd Dörfer’in şarkılarıyla sona erdi.

'ÖNDERLİĞİMİZİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTİYORUZ'

Mitinge katılan Kurdistanlılar, 15 Şubat Komplosu'na ilişkin tepkilerini ANF kameraları aracılığıyla dile getirdi.