İsveç'te PKK'nin kuruluşu coşkuyla kutlandı

Rojava ile dayanışmak ve PKK'nin 41'inci kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla İsveç'in güney kesimlerindeki Helsingborg ve Örebro kentlerinde kitlesel etkinlikler düzenlendi.

Helsinborg'da Skåne Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin örgütlendiği etkinlik Ey Reqip marşının okunması eşliğinde devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

Sahneye, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın büyük bir portresi, YPG/YPJ bayrakları yerleştirildi.  Etkinliğin ilk konuşmacısı Skåne Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Amara Stevri, katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasında PKK'nin kuruluş ve kitleselleşme sürecini ele aldı.

Siyasetçi Abdullah Deveci, PKK'nin kuruluşunun üzerinden geçen 41 yıllık sürede Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt halkının elde ettiği kazanımları somut örnekler vererek katılımcılarla paylaştı.

Kazanımların kolay elde edilmediğine, Kürt Özgürlük Hareketi'nin büyük bedeller ödediğine binlerce savaşcısının sömürgeci güçlere karşı sürdürülen mücadelede şehit düştüğüne dikkat çekti.

ROJAVA'YLA DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRMELİYİZ

DAİŞ çetelerinin Şengal ve  Rojava'ya saldırmasından sonra Kürt Özgürlük Hareketi'nin direnişi ve gücünün tüm dünya tarafından bilnmeye başladığını ve dünya haklarının sempati ve desteğini kazandığını söyledi.

Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarını başlatmasından sonra tüm dünyanın Kürtlerin ve Rojava'daki azınlık halkların yanında yer alması sonucu Türk devletinin tecrit olduğunu ve saldırılarının kısmen durdurmak zorunda kaldığını belirtti.

Türk devletinin Rojava'da, Kuzey ve Güney Kürdistan'da saldırılarını sürdürdüğünü hatırlatan Deveci, tüm Kürdistanlılara ve dostlarına Türk devletini teşhir çalışmalarına hız kazandırmaları ve Rojava halklarıyla dayanışmalarını güçlendirmeleri çağrısı yaptı.

Kürt sanatçılar; Xelil Xemgin, Diyar Dersimi ve Şiyar'in söyledikleri marş ve stranlar eşiliğinde hep birlikte halaya duran kitle, sık sık ”Bijî PKK”, ”Bijî Serok Apo” ve ”Bijî berxwedana Rojava” sloganlarını attı. 

Örebro kentinde de aynı amaçla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, Türk devletinin işgal saldırıları kınandı.