'HDP'nin başarısı için herkes oyunu kullanmalı'

Oy kullanma işlemlerinin 2 gün önce başladığı Brüksel'de henüz hedeflenen yoğunluğun sağlanamadığını söyleyen HDP'li müşahitler seçmenlere oy kullanma çağrısında bulundu.

Türkiye ve Kürdistan'da 24 Haziran'da yapılacak seçimlere 1 hafta kalırken, Avrupa'da oy kullanma işlemleri ise devam ediyor. Belçika'nın Başkenti Brüksel'de de 2 gün önce oy kullanma işlemleri başladı. Seçim merkezinde görev alan HDP'li müşahitler seçimlerine önemine vurgu yaparak Avrupa'da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı yurttaşların mutlaka oy kullanması gerektiğini belirtti.

BÜTÜN BU ÇABALAR BOŞA GİTMESİN

HDP müşahiti olarak görev yapan Avrupa Aleviler Federasyon temsilcisi Fatma Binici, 2 gün önce başlayan oy kullanma işlemlerinin iyi gittiğini belirtti. Henüz hedeflenen yoğunluğun sağlanamadığını söyleyen Binici, seçmenlere şu çağrıyı yaptı: "Bu kadar çaba boşa gitmesin. Halkımız mutlaka oylarını kullansınlar. 1 oy HDP'ye 1 oy Selahattin Demirtaş'a kullanarak iradelerini boşa çıkarmasınlar."

24 Haziran seçimlerinin önemine değinen HDP müşahidi Arife Soysüren de oy kullanma çağrısında bulundu. Soysüren, "Halkımız HDP'nin barajı geçmesi için biran önce sandığı gelip oyunu kullanmalı" diye konuştu. Müşahit Davut Keskin ise oy kullanma işlemlerinin ilk 2 günde iyi geçtiğini ama hedeflenen başarının sağlanması için herkesin mutlaka oy kullanması gerektiğini vurguladı.