HDP’li siyasetçilerden açlık grevcilerine ziyaret

İmralı’daki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi eylemlerini toplu şekilde Almanya’nın başkenti Berlin’de sürdüren Ömer Bağdur, Cemal Kobanê, Şiyar Xelil ve Mele Mustafa Tuzak’ı HDP’li siyasetçiler ziyaret etti.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemine destek vermek için çeşitli tarihlerde bedenlerini açlığa yatıran Almanya’daki aktivistler, geçtiğimiz hafta Berlin’e gelerek eylemlerini birlikte sürdürme kararı almıştı.

Kassel’den Ömer Bağdur ve Cemal Kobanê, Duisburg’tan Mele Mustafa Tuzak ve Nürnberg’den Şiyar Xelil başkent Berlin’de Federal Meclis ile Başbakanlık binaları arasındaki meydanda bir karavan içinde eylemlerini sürdürüyorlar.

Berlin’de yaşayan Kürtlerin ve dostları eylemcileri yalnız bırakmazken, dünden bu yana nöbet eylemini sürdüren HDP sürgünde yaşamak zorunda kalan HDP’li eski milletvekilleri, belediye başkanları akademisyenler, sanatçılar ve gazeteciler tarafından ziyaret edildi.

‘ALMANYA ROLÜNÜ OYNAMALI’

Ziyaretçiler adına konuşan HDP’nin eski Van milletvekili Kemal Aktaş açlık grevi eylemleri için duyarlılık çağrısı yaptı. Berlin’deki 4 açlık grevi eylemcisinin başta Almanya olmak üzere Avrupa kamuoyunu açlık grevlerine karşı duyarlı kılmak için gerçekleştirdiklerini belirten Aktaş, eylemcilerin talebi olan İmralı’daki tecridin kırılması için Federal Alman Hükümeti’ne önemli bir rol düştüğünü söyledi.

Açlık grevlerinin muhakkak başarıya ulaşacağına dikkat çeken Aktaş devamla şöyle konuştu: “Çünkü direniş insanı hedeflerine ulaştırır. Bu arkadaşlar da aylardır büyük direniş içindedirler. Bizler de bu arkadaşların eylemine destek vermek için nöbet eylemi başlattık ve eylemimiz Cuma gününe kadar sürecek.”

HDP’li siyasetçilerin ziyareti sırasında açlık grevi eylemcileri adına konuşan Mele Mustafa Tuzak ise tecridin ağır bir insanlık suçu olduğuna dikkat çekerek şu çağrıyı yaptı: “Bizler Kürt halkının birer neferleri olarak başkanımız üzerindeki tecridi kabul edemezdik. Gücümüzü Mazlum Doğan, M. Hayri Durmuş ve cezaevlerinden direnen diğer arkadaşların direnişinden alıyoruz. Herkesin başkanımız üzerindeki tecride karşı harekete geçmesini

Sürgünde yaşamak zorunda kalan HDP milletvekilleri, belediye başkanları, parti meclisi üyeleri, ilçe yöneticileri, akademisyenler, sanatçılar ve gazetecilerin açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla Berlin’de başlattıkları nöbet eylemi bugün de aynı yerde sürecek.

Cuma gününe kadar sürmesi planlanan nöbet öylemi her gün saat 13.00-17.00 arası Berlin’in ana merkezlerinden Brandenburg Tor meydanında gerçekleşiyor.