HDP Berlin’deki seçim çalışmalarında 1. parti

Berlin'de HDP'nin coşkusu giderek büyüyor. HDP, başkentte birinci parti olarak öne çıkıyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, 24 Haziran seçimlerine doğru HDP'nin çok yönlü çalışmaları devam ediyor.

HDP şu ana kadar Berlin merkezde yaptığı çalışmalarla birinci parti olduğunu hissettiriyor. HDP'den sonra zaman zaman bildiri dağıtırken CHP'lileri görmek mümkün.

Toplam 8 ilçe ve bölge komisyonu ile yoğun bir şekilde çalışmalarına devam eden Berlin’deki HDP çalışanları, Kreuzberg, Schöneberg, Wedding ve Neukölln olmak üzere birçok alanda da stantlar açıyor.

ÖNCEDEN BAŞKA PARTİLİ OLANLARLA DA DİYALOG

Şu ana kadar on binlerce Türkçe, Kürtçe ve Almanca bildiri dağıtıldı, yüzlerce ev ve esnaf ziyaret edildi. Bunların yanı sıra düğün ve taziyelerde, iftar yemeklerinde halk seçimler konusunda bilgilendirildi ve de daha önce farklı partilere oy vermiş olan seçmenlerle diyalog sağlandı.

Başta Mardin, Riha ve Serhat olmak üzere bölge ve şehir toplantıları yapıldı.

Kadınlar evlere yapılan ziyaretlerini sürdürürken, camilerde de özellikle oruçlu insanlarla sohbetler yapılıyor.

EFRÎN MİTİNGİ VE HDP ŞENLİĞİNE ÇAĞRI

Berlin HDP Seçim Tertip Komitesinden yapılan açıklamada, bugün Efrîn ve diğer genel seçim çalışmaları için şu bilgi ve çağrıda bulunuldu:

"Saat 15.00'da Alexander Platz'da Efrîn mitingi yapılacak. Bunun yanı sıra saat 16.00'dan itibaren de Leopold Platz'da HDP Sokak Şenliğine de katılalım. Akşam saat 18.00'da da Neukölln Mezopotamya Camisi'nde Mardinliler seçim çalışmalarını değerlendirme toplantısı yapacak."