HDK-F, Orleans Bölgesi 1. Olağan Kongresi’ni yaptı

HDK-F, 100’e yakın delegenin katılımıyla Orleans Bölgesi 1. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Halkların Demokratik Kongresi-Fransa (HDK-F), Orleans Bölgesi 1. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Médiathèque d'Orléans’da yapılan Kongreye Alternative Libertaire (AL), Parti Communiste Française (PCF) ve Mouvement Jeunes Communistes de France’ın (MJCF) yanı sıra; Siirt Milletvekili Besime Konca, HDK-F Eş sözcüleri Hatice Şahin ve İbrahim Seydo ile HDK-F Yürütme Kurulu Üyeleri de katıldı.

Kongre, Mayıs Ayı Şehitleri anısına saygı duruşuyla başlatıldı. Divan oluşumunun ardından HDK-F Eş sözcüleri, ‘HDK-Avrupa ve Fransa Tüzüğünü, Fransa ve Avrupa’daki çalışmaların hangi aşamada olduğuna dair bilgilendirme yaptı.

Evrim Bakır ve Mahmut Uluncak’ın Eş Sözcü olarak seçildiği kongrede, 13’ü kadın olmak üzere, toplam 23 kişilik Bölge Meclis’i oluşturuldu.

Alınan temenni ve önerilerin ardından HDP Milletvekili Besime Konca, seçimler üzerine bir konuşma yaptı.

“SENLE DEĞİŞİR! KADINLAR DEĞİŞTİRİR!”

24 Haziran seçimlerinin demokratik bir Türkiye için tarihi bir önemde olduğunu belirten Konca, Avrupa’daki seçmenlerin kullanacakları oyların önemine değindi. Konca, “HDP, 7 Haziran seçimleri ile devletin tekçi tüm paradigmalarını yıktı. Bunu hep birlikte başardık. Demokrasi ve özgürlük yolunda bir umut doğdu. Bugün korktukları şey, bütün baskılara rağmen yarattığımız bu umuttur. Bunu 24 Haziran’da bir kez daha başarabiliriz” dedi.

Kürdistan illerinde oy sandıklarının taşınıp valilik ve kaymakamlıklarda bekletildiğinin söyleyen Konca, HDP oylarını çalma hazırlığının olduğuna dikkat çekti ve tüm bu çabaların boşa çıkarılması için seçmenlere müşahit olarak sandıkları sahiplenme çağrısı yaptı.

Avrupa’daki Alevilere de seslenen Konca, “1 oy HDP’ye, 1 oy Selahattin Demirtaş’a diyerek; kendi hakikatlerine, geleceklerine oy kullanacaklarına inanıyoruz. ‘Senle Değişir!’ ve ‘Kadınlar Değiştirir!’ şiarıyla, HDP’ye oy veren 6 milyon seçmen, 24 Haziran’a kadar yeni bir seçmen ikna ederse -ki bu çok kolay- o zaman 12 milyon oyu çalamayacaklar” diye belirtti.

Sanatçı Farqîn ve Diyar’ın müzik dinletisi sunduğu Kongre, Paris’te 2 Haziran günü yapılacak olan HDP Seçim Mitingi için yapılan çağrıyla son buldu.