HDK-A: Faşizme karşı HDP'ye ihtiyaç var

HDK-A Eş Sözcüleri Asiye Esra Güden ve Demir Çelik, HDP'nin bütün saldırılara rağmen barajı geçtiğine dikkat çekerek, "Faşizme karşı birleşik mücadelede her zamandan daha çok HDP'ye ihtiyaç var" dedi. 

Halkların Demokratik Kongresi-Avrupa (HDK-A) Eş Sözcüleri Asiye Esra Güden ve Demir Çelik, 24 Haziran seçimlerine ilişkin açıklama yaptı.

Eş genel başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin kutlandığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın cezaevindeyken ve kara propagandaya rağmen, seçimden 3. sırada çıkmasının taktire değer olduğu vurgulandı.

'HDP, BİR KEZ DAHA UMUT OLDU'

Açıklamada, 24 Haziran seçimleri tüm hakların gasp edildiği, adil ve eşit olmayan koşullarda, OHAL altında yapıldığı hatırlatılırken, "Üç  yıldır devam eden demokratik siyasetin tasfiye operasyonları, seçim boyunca da kesintiye uğramadan sürdürülmüştür" denildi.

Meşru olmayan seçimin, yine meşru olmayan uygulamaları eşliğinde yürütülen tüm bu anti-demokratik karar ve uygulamalara rağmen, HDP'nin barajı aştığının vurgulandığı açıklamada, "HDP, hem oy oranı, hem de kazandığı milletvekilleri ile üçüncü parti olma başarısını göstererek halklarımıza bir kez daha umut olmuştur" diye belirtildi.

'HDP'SİZ OLMAYACAĞI GÖRÜLDÜ'

Açıkamada, şunlar da kaydedildi: 

"Türkiye halkları, HDP'siz parlamenter rejimin, demokrasi, hak ve adalet mücadelesinin olamayacağını bir kez daha ortaya koymuştur. HDP olmadan onurlu barışın, demokrasinin, çoğulculuğun, yeni ve özgür yaşamın olmayacağının bilinci ile hareket eden halklarımız, iktidara ve tek adam diktatörlüğüne, engellenemez bir halk hareketi olduğunu bu vesile bir kez daha gösterme fırsatını bulmuştur.

Türkiye'de faşizme karşı birleşik mücadelede her zamandan daha çok HDP'ye ve onun örgütlü gücüne ihtiyaç vardır. Demokrasi, özgürlük, adalet ve eşitlik mücadelemizin halklarımızı buluşturacağı onurlu barışta HDP ve HDK'nin demokratik siyaseti ile mümkün olacaktır."