HDK-İsviçre: Direnişle faşist rejimin üstesinden gelebiliriz

HDK-İsviçre, HDP’nin başlattığı vicdan ve adalet nöbetine destek vermek amacıyla bir eylem düzenledi.

AKP - MHP faşizmine karşı dayanışmanın büyütülmesi çağrısı yapılan eylemde, halkların ancak direnişle faşist rejimin üstesinden gelebileceği vurgulandı.

HDK-İsviçre, HDP’nin başlattığı vicdan ve adalet nöbetine destek vermek ve AKP-MHP faşizminin uygulamalarını protesto etmek amacıyla İsviçre’nin Basel kentinde bir eylem düzenledi. Yine eylemde Türk devletinin Dersim’de yaptığı doğa katliamına ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecrit politikası protesto edildi.

Claraplatz’da yapılan eylemde, “Siyasetçilerime dokunma”, “Nuriye, Semih yalnız değildir” pankartları ve dövizlerinin taşınırken, sık sık “Katil Erdoğan”, “Yaşasın dayanışma” sloganları atıldı.

Eylemde Türkçe ve Almanca olarak yapılan konuşmalarda, HDP’nin başlattığı vicdan ve adalet eylemine destek verilmesi gerektiği ifade edilirken, Avrupa’daki halkların HDP ile dayanışmayı büyütmesi gerektiği vurgulandı.

AKP-MHP faşizminin ülkede ortaya koyduğu faşizan uygulamalara dikkat çekilen konuşmalarda, “Halklar, ancak ve ancak ortaya koyacağı direnişle ülkedeki faşizan rejimden kurtulabilir” denildi.

Türk devletinin Efrîn’e dönük saldırılarının da kabul edilmeyeceğine dikkat çekilen konuşmalarda, Avrupa’da ortaya konulacak güçlü bir çalışma ile Türk devletinin katliamcı politikalarını deşifre edilmesi istendi.

Yapılan konuşmaların ardından alanda kurulan çadır etrafında, Kürdistan ve Türkiye’de yaşananlara dikkat çekmek amacıyla bildiriler dağıtılmaya başlandı.