HDK-İsviçre: Diktatöre karşı ortak mücadele şart

HDK-İsviçre öncülüğünde Bern’de bir araya gelen Türkiyeli ve Kürdistanlılar, “Erdoğan diktatörlüğüne karşı ortak mücadele şart” dedi.

HDK-İsviçre’nin, HDP tarafından başlatılan Adalet ve Vicdan nöbetine destek eylemleri devam ediyor. HDK-İsviçre öncülüğünde Bern merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen Türkiyeli ve Kürdistanlılar düzenledikleri eylemle, HDP’nin Adalet ve Vicdan nöbetine destek verirken, AKP-MHP faşizminin ülkede uyguladığı faşizan politikaları protesto etti.

Tutuklu HDP Eş genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile KHK’larla atıldıkları işlerine geri dönmek için açılık grevindeyken tutuklanan Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in fotoğraflarını taşıyan kitle, sık sık “Diktatör Erdoğan” sloganları attı.

Türkiye’de yaşanan anti-demokratik uygulamalara dikkat çekmek amacıyla Almanca bildirilerin dağıtıldığı eylemde, HDK Avrupa Eşsözcüsü Demir Çelik bir konuşma yaptı.

‘DİKTATÖRLÜĞE KARŞI ORTAK MÜCADALE EDİLMELİ’

AKP-MHP faşizminin Türkiye’yi her gün biraz daha karanlığa sürüklediğini ifade eden Çelik, Erdoğan’ın diktatöryal rejimine karşı halkların ortak mücadeleyi yükseltmesi gerektiğini vurguladı.

Baskı, gözaltı ve tutuklamalarla Türkiye’nin açık bir cezaevi haline getirildiğini söyleyen Çelik, devamla şunları ifade etti: “Faşist Erdoğan rejimi halkları kirli bir savaşa zorluyor. Eğer halklar bu diktatörlük rejimine karşı ortak mücadeleyi büyütürse kazanan Erdoğan değil, biz halkların geleceği olur."

Eylem yapılan konuşmaların ardından hep bir ağızdan atılan “Katil Erdoğan” sloganları eşliğinse son buldu.