Hannover NAV-DEM’e polis baskını

Almanya’nın Hannover kentinde NAV-DEM, bu sabah saatlerinde polis tarafından basıldı. Dernekte polisin araması sürüyor.

Hannover’in Königsworther Caddesi'nde bulunan Hannover- Navenda Civaka Demokratik a Kurd (NAV-DEM), bu sabah saatlerinde Alman polisi tarafından basıldı. Görgü tanıkları, polisin 7-8 araçlık bir konvoyla Kürt derneğine baskın düzenlediğini ve içeride hâlâ aramalarını sürdürdüğünü aktardı.

Polis, baskına ilişkin herhangi bilgi vermezken, Hannover ve çevrede yaşayan Kürdistanlıların derneğe akın ettiği öğrenildi.

KOÇER: NEWROZ'DA BAŞARAMAYINCA...

Baskına ilişkin ANF'ye konuşan NAV-DEM Eş Başkanı Tahir Koçer, polis baskınına sert tepki göstererek, şunları söyledi: "Bize bağlı bütün dernek ve kurumlar yasal olarak faaliyet gösteriyorlar. Hannover derneğimiz de bu çerçevede halkımıza hizmet ediyor. Polisin korsanvari bir şekilde sabahın erken saatlerinde bu şekilde derneğimize baskını kabul edilemez. Bu keyfi bir yaklaşımdır. Hannover polisinin tahammülsüzlüğüdür. Hannover polisi Kürtlere ve etkinliklerine zorluk çıkarıyor. En son da Newroz’u yasaklamaya çalıştılar. Bunun başaramayınca bu tür yollarla kurumlarımızı baskı altında tutmaya çalışıyorlar. Biz bunun peşini bırakmayacağız.”