Hannover’de Strasburg eylemine destek

Almanya’nın Hannover kentinde Kürdistanlılar ve dostları Fransa’nın Strasburg kentinde İşkenceyi Önleme Komitesi’nden (CPT) bir heyetin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı ziyaret etme talebiyle düzenlediği eyleme çadır standı açarak destek verdi.

Almanya’nın Hannover kentinde Kürdistanlılar, Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen eyleme destek amacıyla stant açtı. Bahnhofsplatz’da saat 11.00-16.00 arası düzenlenen eylem bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. “Şehit namirin” ve “Biji Serok Apo” sloganı da atılan eylemde bildiriler dağıtıldı.

Eylemde bir konuşma yapan NAV-DEM Eyalet Eşsözcüsü Altun Bischof, “Bugün 10 Aralık dünya insan hakları günüdür ve biz Kürtler de hakkımızı savunuyor ve arıyoruz. Kürtlerin toprakları üzerinde oynanan oyunlara artık yeter diyoruz” şeklinde konuştu.

Avrupa’da Kürt kadınlarının Öcalan için sürekli eylemde olacağını da sözlerine ekledi.

DKTM Eş Başkanı Ciwan Çewlik de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan en başta sorumlusunun CPT daha sonra da Türk devleti olduğunu belirtti.

Çewlik, 13 Aralık günü Hannover ve Hidesheim’den Strasbourg’daki eyleme katılmak için gidileceğini söyledi ve katılım çağrısı yaptı.