Hanau katliamında yaşamını yitirenler Duisburg’da anıldı

Almanya’nın Hanau kentinde gerçekleştirilen katliamın 5’inci ayında Almanya’nın Duisburg kentinde bir anma gerçekleştirildi.

Duisburg’da aralarında Kürt, Alman ve Türkiyeli kurumların yer aldığı Migrantifa tarafından bugün saat 17.30’da Duisburg Şehir Merkezi Königstr.’de Hanau Katliamı’nın 5. ayında anma etkinliği düzenlendi. Mitingden Hanau’da katledilen 9 göçmenin tek tek isimleri okunup ırkçılar tarafında katledildikleri anlatıldı.

Migrantifa adına yapılan konuşmalarda “Biz göçmenler her gün ırkçılığın bin bir çeşidi ile karşılaşıyoruz. Otobüste, okulda, işyerinde, sokakta kısacası hayatın her alanında. Bu durum bazen alaycı bir bakış, bazen hak ettiğinin bir işe sahip olamama, istediğin bir mahallede ev bulamama, bazen ise Amerika’da George Floyd, Hanau’da katledilen dokuz göçmen kardeşimiz olmaktır” denildi.

“Irkçılık kaderimiz olamaz, olmamalıdır” diye devam eden açıklamada, ırkçılığı durdurmanın göçmenlerin en temel insani haklarını savunmak için, ten renginden ve konuştuğu dilden dolayı bir kişinin daha eksilmeyeceği belirtiliyorsa gücü birleştirme çağrısı yapıldı.

Eyleme Migrantifa bileşenleri DKTM, AGIF ve Alman Anti-faşistler katıldı.