Hamza Güler Paris'te anıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te 1 Kasım'da Dersim'de şehit düşen HPG gerillası Hamza Güler ( Savaş Urfa) için anma etkinliği yapıldı.  

Paris Demokratik Kürt toplum merkezinde, Fransa şehit aileleri komitesi tarafından yapılan anmaya şehit yakınları, mücadele arkadaşları ve Kürdistanlılar katıldı. 

Anma YJA STAR merkez karargah komutanı Delal Amed şahsında şehit Savaş Urfa ve tüm Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.  

Şehit aileleri komitesi üyesi Celil Akdoğan yaptığı konuşmada şunları belirtti " Şehitlerimiz onurlu bir yaşam ve özgürlük için yaşamlarını bu onurlu mücadelede canlarını verdiler. Bizler onların anılarına, mücadelelerine herzaman bağlı kalarak mücadeleyi yükselterek Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan ile taçlandıracağız" dedi.  

Şehit Hamza Güler'in amcası Şevket Güler kısa bir konuşma yaptı " Şehitlerimiz bizim onurumuzdur, başta Reber Apo'nun ve tüm Kürdistanın başı sağ olsun ".  

Ayrıca anmada konuşan Kürt siyasetçi Xebat Öcalan ise şunları belirtti " Şehit Savaş Güler ve Delal Amed şahsında 40 bin şehidimiz önünde saygıyla eğiliyorum. PKK 40.yılında 40 bin şehidiyle dahada anlam kazanıyor. 

Önder Apo şehitler için şu tanımı kullanmıştır " Şehitleri sözlerle, kelimelerle anlatmak mümkün değildir. Şehitlerimizin yoldaşları olarak onların mücadelesine bağlı kalarak tanımlaya biliriz".  

Xebat Öcalan devamla" Bir halka güç veren ayakta tutan ve mücadeleyi güçlendiren o halkın maneviyatlarıdır, şehitlerimiz bizim en büyük maneviyatlarımızdır. Şehitlerimize verilecek en büyük söz onların özgürlük hayallerini gerçekleştirmektir" dedi. 

Anma " Şehit Namırın" sloganlarıile son buldu.