Hamburg’daki Kürdistanlılara seçim çağrısı

Almanya’daki Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), 23 Şubat Pazar günü yapılacak Hamburg eyalet seçimleri için Kürt seçmenle ve demokrasi güçlerini sandık başına çağırdı. KON-MED, Sol Parti ve adaylarına başarı temennisinde bulundu.

Hamburg eyaletinde, 1,3 milyon seçmen 23 Şubat’ta sandık başına çağrıldı. KON-MED, bu seçimlerde Kürdistanlı ve Türkiyeli seçmenlerin oylarının önemine vurgu yaparak, “Hamburg’da yapılan son iki eyalet seçiminde de görüldüğü gibi Kürdistanlı, Türkiyeli ve dostlarımızın oyları adayların seçilmesinde belirgin bir yeri vardı. Bu durum önümüzdeki seçimde de oy talebinde bulunan siyasi partiler için önemini korumaktadır” dedi.

KON-MED, Kürt halkı ile dayanışma içerisinde olan Sol Parti ve adaylarına başarı temennisinde bulunurken, özellikle Cansu Özdemir ve Martin Dolzer lehine tercihli oylar kullanılmasını istedi.

KON-MED, şu açıklamada bulundu: “Türk devletinin Kürt halkına karşı birçok alanda uyguladığı soykırım, işgal, baskı ve zorla göç politikalarına destek çıkan, mevcut Alman hükümet partileri başta olmak üzere Almanya‘da ırkçı siyaseti ile bir tehlike olarak yükselişte olan AFD’ye oy verilmeyeceği gibi, bu siyasete karşı Kürt halkı ve demokrasi güçlerinin yanında olan, Alman federal hükümetinin Türk devleti ve onun işgalci ve otoriter AKP rejimine destek veren politikalarına karşı, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ile dayanışmasını gösteren, Die Linke (Sol Parti) ve onun adaylarının başta olmak üzere özgürlük, adalet ve demokrasiden yana olan adayların Hamburg eyalet seçimlerinde başarılı olmasını temenni ediyoruz.

Bunun için seçimlere az bir zaman kala, oy hakkı olan herkesi; Hamburg‘da Kürdistanlıların, Türkiyelilerin ve değişik göçmen gruplarının taleplerine kulak veren, onların eyalet parlamentosundaki sesi olmaya gayret etmiş ve etmekte olan Die Linke birinci sıra adayı Cansu Özdemir ve uzun yıllar Kürt halkı ve onun Özgürlük Mücadelesi ile dayanışma içerisinde olan, Die Linke 12. sıra adayı Martin Dolzer’dan yana tercihli oylarını kullanmak için, sandık başına gitmelerine davet ediyoruz.”

Özdemir 2011’den bu yana parlamentonda iki dönem Kürdistanlıların, Türkiyelilerin ve göçmenlerin taleplerinin yanı sıra Hamburg’daki sosyal ve kültürel alanlarda başarılı çalışmalar yürüttüğüne dikkat çeken KON-MED, "Yürüttüğü başarılı çalışmalar sonucu Cansu Özdemir birinci sıra adayı olarak Sol Parti’yi seçimlere götürüyor" dedi.

KON-MED, şunları ekledi. Sosyolog olan Martin Dolzer ise Hamburg‘da bir dönem de parlamentoda bulunmuş, uzun yıllar Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ile dayanışma içerisinde bulunan, değişik zamanlarda bir çok kez Kürdistan’ın değişik bölgelerine heyetlere öncülük yapmış, Kürt halkının tanınan bir dostudur."

Açıklama şu çağrı ile son buldu: “Oy kullanma hakkı olan başta Kürdistanlılar, Türkiyeliler olmak üzere göçmen kökenliler ve dostlarımıza seçimlerde tercihli oylarını, bizden destek talebinde bulunan Cansu Özdemir ve Martin Dolzer’den yana kullanmaya çağırıyoruz."