Göteborg Belediyesi'nden YPG/YPJ'ye bağış

Göteborg Belediyesi'nin Sol Partili Belediye Meclisi üyeleri, ücretlerini YPG/YPJ güçlerine bağışlama kararı aldı.

Yazılı bir açıklama yapan Sol Parti'nin Göteborg Bölgesi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu ve Belediye Meclisi Üyesi Johanna Eliasson, Sol Partili üyelere 21 Kasım'da katıldıkları toplantı için ödenen ücretleri YPG/YPJ'ye bağışladıklarını duyurdu.
Sol Parti'nin gençlik örgütü Sol Gençlik, Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırılarını başlatmasından hemen sonra işgale karşı direnen YPG/YPJ'yle dayanışma amacıyla bir bağış kampanyası başlatmıştı.
200 BİN KRON TOPLANDI
Şu ana kadar 200 bin kron toplamayı başaran Sol Gençlik, Sol Partili Belediye Meclisi üyelerine oturumlara katıldıkları için kendilerine ödenen ücretleri YPG/YPJ'ye bağışlaması çağrısı yapmıştı.
Gençlerin çağrısına ilk yanıt Göteborg'den geldi. Partinin Uluslararası İlişkiler Sorumlusu ve Belediye Meclis Üyesi Johanna Eliasson, yazılı açıklamasında, ”Türk devletinin tutumu yıkıcı ve kabul edilemez” dedi.

TÜM PARTİLERE 'ROJAVA' ÇAĞRISI

Göteborg'den çok sayıda çetecinin DAİŞ'e katıldığını ve konunun kamuoyunda tartışıldığını hatırlatan  Eliasson, "DAİŞ'e karşı savaşan en önemli güç YPG/YPJ'dir” dedi.
Sol Partili meclis üyelerinin ücretlerini YPG/YPJ'ye bağışladığını söyleyen Eliasson, diğer partilerin belediye meclis üyelerine de Rojava'yla dayanışma çağrısı yaptı.